AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2
#15 Ivanovic #9 Lopez

22

(1-2)

Yleisöä 2408

Ilves
4-3-3
#8 Stjopin #14 Popovitch
vko.26 // 28.6.2024

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti pääsee lauantaina Hiihtiksen kotinurmelle ensimmäistä kertaa uuden valmennusjohdon alaisuudessa. Vieraaksi kesäillan otteluun saapuu Ilves Tampereelta.

FC Lahti kohtasi ennen juhannusta Hiihtiksellä liigassa IF Gnistanin ja jäi 3–3-tasapeliin. Ottelun jälkeen Lahden valmennuksessa tapahtui muutoksia ja portugalilainen Ricardo Duarte saapui Lahden päävalmentajaksi.

Duarten alaisuudessa Lahti kerkesi harjoittelemaan ja tekemään muutoksia vain kahden päivän ajan, kun Lahti kohtasi Suomen Cupissa vieraskentällä Kokkolan Pallo-Veikot. Julius Tauriainen vei Lahden johtoon. Lahtelaisten hyvä vire ei kuitenkaan kestänyt koko ottelua, vaan KPV eteni ansaitusti jatkoon lukemin 2–1.

Nyt Lahti pääsee ensimmäistä kertaa uudessa komennossa kotiyleisön eteen. Joukkueen pelaamiseen on tehty muutoksia, mutta aika on ollut vielä lyhyt. Päävalmentaja Ricardo Duarte odottaa ensimmäistä kotiotteluaan innolla.

– Tietysti henkilökohtaisesti olen innoissani huomisesta. Pääsen aistimaan ilmapiiriä ja kannattajista lähtevää meteliä. Kunhan vain saamme sen metelin meidän puolellemme. Joukkueelle tämä ei ole ensimmäinen kotipeli, mutta uudelle alulle tämä on. Kokkolassa ollut hyvä vartti pitää saada kestämään koko ottelun ajan. Huomisen vastustaja on Suomen parhaimmistoa ja se on meille hyvä testi.

- Emme ole täydellisessä tilanteessa, mutta olemme ottaneet ensimmäiset askeleet. Huomenna näemme taas asioita, joita pitää korjata. Huominen ottelu on samaan aikaan alku ja loppu, koska siirtoikkuna aukeaa. Suomessa joukkueet voivat muuttua sen aikana isosti, Duarte kertoo.

Lyhyen juhannustauon jälkeen Ilves siirtyi tällä viikolla harjoittelemaan Kaupin urheilupuiston luonnonnurmikentälle, sillä Tammelan Stadionilla ovat käynnissä lauantaina järjestettävän Lauri Tähkän stadionkonsertin valmistelut. Konsertin vuoksi Kauppiin siirtyminen sattui osuvaan aikaan, sillä myös tuleva vierasottelu Lahdessa vastaan pelataan luonnonnurmella, joka on Veikkausliigassa pelialustana enää vain FC Lahden ja AC Oulun kotikentillä.

– ⁠Lyhyt tauko juhannuksena tuli hyvään paikkaan, joukkueessa on hyvä vireystila ja energia pelin alla. Meille tärkeät asiat eivät ole muuttuneet mihinkään. Haluamme saada kontrollin pelistä hyökkäämällä paljon ja päättää hyökkäykset vielä entistä paremmin. Yhtä lailla puolustaessa on tärkeää säilyttää se työteliäisyys, jonka avulla voitetaan pallo itselle takaisin, sanoo päävalmentaja Joonas Rantanen.

Ilves-valmennus seurasi myös FC Lahden edesottamuksia uuden päävalmentajan alaisuudessa tiistain Suomen Cup -ottelussa.

– Lahden cup-pelissä oli nähtävissä uuden valmennuksen tekemät muutokset, ja he luonnollisesti haluavat kääntää kelkkansa tulosten osalta. Meidän on vain pidettävä oma suoritustaso korkealla alusta alkaen, toteaa Rantanen.

FC Lahden riveistä Bubacar Djaló ja Topias Inkinen ovat harjoitelleet jo muun joukkueen mukana ja kaksikko on lähellä pelikuntoa. Varmasti sivussa ovat puolestaan Dylan Fox ja Daniel Koskipalo. Tuore hankinta Benjamin Mulahalilović ei ole vielä kokoonpanossa, sillä siirtoikkuna aukeaa vasta ensi viikolla.

SJK-ottelun pelikiellossa ollut puolustaja Juhani Pikkarainen palaa Ilveksen kokoonpanoon. Noel Hasa lähestyy myös pelikuntoa, mutta Samba Bengan ja Felipe Aspegrenin loukkaantumiset puolestaan vaativat pidemmän kuntoutuksen.

Erotuomari: Mäkinen Kalle
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Simani Peiman


FC Lahti - Ilves Lahden stadionilla lauantaina 29.6. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Ilveksen verkkosivut