AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2
#7 Larsson

12

(1-1)

Yleisöä 1464

HJK
3-4-3
#6 Halme
vko.26 // 29.6.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen HJK:n ja hakee revanssia kevään vierastappiolleen.

Sunnuntain ottelu on kauden toinen kohtaaminen seurojen välillä, Klubin voitettua maarianhaminalaiset Bolt Arenalla kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 2–1. Tuolloin HJK:n maaleista vastasivat kapteeni Joona Toivio, sekä Topi Keskinen.

Selvältä näyttänyt peli sai tuolloin jännittävän lopun, kun IFK Mariehamn pääsi maalin päähän minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Lisäajan viimeiset pyristelyt puolustettiin kuitenkin kiitettävästi ja kolme pistettä jäivät ansaitusti Töölöön.

- Emme lähde mitään ihmeempää muuttamaan tähän otteluun, ainoa ero on se, että pelaamme nyt kotona. Se tuo meillä vielä lisää energiaa, jotta esiinnymme hyvin omien kannattajiemme edessä, he ovat tuoneet meille hyvin lisävoimia joka kotiottelussa tällä kaudella, IFK:n keskikentän Emmanuel Patut sanoo.

IFK Mariehamn pääsee otteluun hyvin latautuneena, sillä edellisestä kamppailusta on aikaa jo puolitoista viikkoa.

- Vapaat päivät [juhannuksena] tulivat oikein hyvään paikkaan, kun meillä oli ollut muutama raskas viikko monine otteluineen. Nyt meillä on ollut aikaa ladata akut ja olemme täynnä virtaa taas harjoituksissa – ja otteluissa, Patut kuvaa.

Lähtökohdat sunnuntain liigamatsiin ovat Klubin kannalta varsin mainiot. HJK on voittanut viimeiset kolme Veikkausliiga-otteluaan tuntuvalla maalierolla 11–2. SJK:ta ja Gnistania vastaan Klubi takoi neljä maalia voittaen ottelut lukemin 4–1 ja 4–0. Juhannustauolle lähdettiin hyvissä fiiliksissä, kun HJK siirtyi vielä Veikkausliigan kärkeen kaatamalla KuPSin kotona.

HJK:n pelaajatilanne on suhteellisen hyvä. Lucas Lingman on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sairastuvalla ovat vain pitkäaikaispotilaat Niilo Kujasalo sekä Samuel Anini jr. Loukkaantumisista kärsineet Brooklyn Lyons-Foster sekä Miska Ylitolva treenasivat perjantaina jo täysipainoisesti joukkueen mukana.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Karstila Juhani
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Smirnov Valentin

IFK Mariehamn - HJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 30.6. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, HJK:n verkkosivut