AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2
#7 Veteli #29 Haarala #10 Riski

30

(2-0)

Yleisöä 7952

HJK
3-4-3
vko.27 // 5.7.2024

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Kuva: Jimi Soinila

Ilves saa lauantaina vieraakseen sarjataulukon kärkipaikalle nousseen HJK:n. Huippukamppailu täyttää Tammelan Stadionin, sillä otteluliput myytiin loppuun jo hyvissä ajoin.

Lauantaina 25.5. Helsingissä nähty Ilveksen ja HJK:n edellinen kohtaaminen päättyi lukemiin 1–1. Ilves oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla niskan päällä ja menikin johtoon Santeri Haaralan rangaistuspotkumaalilla, mutta HJK nousi toisella jaksolla tasoihin Luke Plangen osumalla. dellisessä vierasottelussaan Ilves päätyi 2–2-tasapeliin FC Lahden kanssa. Keltavihreiden maalit tekivät Maksim Stjopin ja Anton Popovitch.

– Lähtökohtaisesti jos olisimme hyödyntäneet maalipaikkamme edes kohtuullisesti, olisimme ottaneet kolme pistettä. Sitten taas toisaalta olisimme voineet suhtautua puolustusvoittoisemmin siihen loppuun, mutta meidän identiteettimme on hyökätä ja puolustaa ylhäältä. Nyt se ei tuottanut tulosta, Ilves-valmentaja Joni Lehtonen totesi.

HJK hoiteli kaikki neljä kesäkuun liigaotteluaan tylyllä maalierolla 13–3. Ilveksen kausi puolestaan on ollut mäkinen. Kolmesta ensimmäisestä pelistä kertyi yksi piste, minkä jälkeen tamperelaiset voittivat viisi peräkkäistä peliä.

Voittoputken jälkeisistä kuudesta pelistä Ipan saldo on 1 voitto, 1 tappio ja neljä tasapeliä, joista yksi Boltilla. Mutta maaleja joukkue osaa tehdä: Huhtikuun puolivälin jälkeen se on osunut verkkoon jokaisessa ottelussaan. HJK ja Ilves ovatkin tehneet sarjassa eniten maaleja (28 ja 27).

Valmentaja Joni Lehtonen uskoo Ilveksen olevan jälleen valmis HJK:n tarjoamaan haasteeseen ja odottaa lauantailta hienoa tunnelmaa.

– Peruspelaamisemme laadun pitää olla tosi korkealla. Meidän pitää pystyä huolehtimaan pallosta pitkiä pätkiä, luomaan uhkaa ja samaan aikaan huolehtia siitä, ettei HJK pääse transitioihin. Siinä meillä on ihan iso duuni tehtävänä, mutta uskon, että olemme lauantaina valmiita.

- Tunnelma tulee olemaan varmasti katossa. Helsingistä tulee myös paljon porukkaa kannustamaan heidän joukkuettaan. Saadaan hyvä kilpailu kannattajien välille.

Lauantaina Ilveksen kokoonpanosta puuttuu keskikenttäpelaaja Doni Arifi, joka on pelikiellossa korttitilin täytyttyä viime ottelussa.

HJK:n pelaajatilanne on poikkeuksellinen. Uusilta loukkaantumisilta on kovista treeneistä huolimatta vältytty, ja tällä viikolla harjoitusvahvuuteen ovat liittyneet uudet sopimuspelaajat Daniel O'Shaughnessy, Lee Erwin, Kevor Palumets ja Alessandro Albanese.

Yksi paikastaan kokoonpanossa taisteleva on pelikuntoon palannut wing-back Miska Ylitolva.

- Ihan sairaan hyvältä tuntuu olla taas kentällä, kun salilla on oikeastaan vain kärsinyt aika pitkään, Ylitolva iloitsee.

Kentälle pääsyn osalta – tai kokoonpanoonkaan pääsyn – kamppailu on nyt HJK:ssa todella tiukkaa.

- Olisiko 29 pelaajaa ollut nyt treeneissä, joten paikoista kentällä saa todella taistella.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Sandmark Henrik


Ilves - HJK Tammelan stadionilla lauantaina 6.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut