AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#28 Siltanen #13 Oksanen #21 Lutumba

31

(3-1)

Yleisöä 3081

Gnistan
3-5-2
#17 Sarr
vko.27 // 6.7.2024

Ennakko: KuPS-Gnistan

Ennakko: KuPS-Gnistan

Kuva: Miska Savolainen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina, kun kuopiolaiset isännöivät sarjanousija IF Gnistania.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen miteltiin toukokuussa Oulunkylässä. Täyden tuvan edessä pelatussa ottelussa Gnistan taisteli ennakkoluulottomasti antaen nimekkäämmälle vierasjoukkueelle hyvän vastuksen. Molemmilla oli ottelussa paikkansa maalintekoon, mutta lopulta päädyttiin 0-0 tasatulokseen.

Kuopion Palloseura on pystynyt valmistautumaan otteluun rauhassa keskiviikon Suomen Cupin ottelusta huolimatta. Keltamustan päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa, millainen joukkue huomenna Väre Areenalla nähdään.

- Gnistan on sarjan ehkä vauhdikkain ja aggressiivisin joukkue. Viimeksi pelasimme heidän kanssaan 0–0, mutta peli oli silti täynnä tapahtumia. Gnistanilla elää vaikeaa vaihetta tuloksellisesti, joten se laittaa varmasti kaiken likoon, kertoo Honkavaara.

Gnistanin kesäkuu sujui enemmän tai vähemmän murheellisissa merkeissä. Kuukausi alkoi hienosti kotivoitolla FC Lahtea vastaan, mutta seuraavat neljä ottelua toivat yhden tasapelin ja kolme tappiota. Viime sunnuntain ottelu EIF:ä vastaan ei tuonut helpotusta alakuloon, sillä tammisaarelaiset hakivat kolme pistettä Oulunkylästä 1-2 voitollaan.

Myös KuPS:lla on Veikkausliigassa nyt kolme peräkkäistä tappiota, mutta valmennus ei lähde sitä miettimään.

- Meidän täytyy luottaa omaan peliimme, emmekä omassa valmistautumisessamme ole keskittyneet mihinkään muuhun, tiivistää Honkavaara.

Gnistan on sunnuntaina kovan haasteen edessä, mutta päävalmentaja Leppälahti näkee, että parhaimpaansa yltäessään Gnistan voi hakea kolme pistettä Savon sydämestä.

- Hienoa päästä haastamaan KuPS. Yritetään laittaa palloa maaliin ja pelata omassa päässä hyvin. Meillä on mahdollisuus yllätykseen, jos olemme parhaimmillamme.

Gnistan saa takaisin kokoonpanoon tervehtyneen Tomás Castron, mutta Jonas Enkerud ja Pauli Katajamäki jatkavat edelleen sairastuvalla. Viime sunnuntain ottelussa lievästi loukkaantunut Momodou Sarr on todennäköisesti pelikuntoinen Kuopiossa.

Erotuomari: Roth Matti
AET 1: Silén Eetu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Dag Ayhan


KuPS - Gnistan Väre Areenalla sunnuntaina 7.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Gnistanin verkkosivut