AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3
#26 Almen

13

(0-1)

Yleisöä 4168

KuPS
4-3-3
#21 Lutumba #21 Lutumba #9 Muzinga
vko.21 // 21.5.2024

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

Kuva: APOLLO PHOTO

Viime perjantaina HJK:n kukistanut VPS isännöi keskiviikkona kello 18 alkavassa kamppailussa Kuopion Palloseuraa.

Vepsun 22. ottelun mittainen tappioton putki tuli viimein päätökseensä juuri KuPS:n katkaistua vaasalaisten lennon Kuopion Väre Areenalla 10. toukokuuta lukemin 2-1.

VPS hakee nälkäisesti keskiviikon revanssista täyttä kolmea pistettä, aikeinaan kukistaa KuPS takaisinmaksun merkeissä.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei koe lyhyen valmistautumisajan olevan Vepsulle ongelma ja huomauttaa KuPSin saapuvan Vaasaan ottelemaan jopa kaksi päivää lyhyemmällä palautumisajalla.

- Valmistautumisaika ottelua varten on lyhyt, mutta samaan hengenvetoon on mainittava, että KuPSilla aika on kaksi päivää lyhyempi verrattuna meihin. Tämä ei missään nimessä tästä syystä ole meille ongelma, vaan tietysti enemmän KuPSille, Nuorela toteaa VPS:n verkkosivuilla.

- Koemme pian pidemmän jakson pienimmillä valmistautumisajoilla verrattuna täysiin treeniviikkoihin, jonka vuoksi meidän on muutettava rytmiämme. Edelleen, se ei ole meille ongelma, vaan kun puhutaan 2-3 päivän valmistautumisajasta jatkuvalla syötöllä, se alkaa vaikuttamaan joukkueen jaksavuuteen. Nyt kuitenkaan tilanne ei ole sellainen, Nuorela huomauttaa.

Nuorela kertoo HJK-ottelun antaneen joukkueelle valtavasti lisää itseluottamusta tulevia kierroksia varten. VPS-luotsi kuitenkin huomauttaa, että Veikkausliigan joukkueista juuri KuPS on tuottanut Vepsulle lähes eniten ongelmia, joten ottelusta voidaan odottaa varsin tasaista kohtaamista.

- Helsingin peli antaa meille paljon lisää uskoa ja itseluottamusta. Myös Kuopiosta meille jäi kokonaisuudessaan positiivinen fiilis, ja ainoastaan toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli meille iso ongelma. KuPS on meille varmasti yksi hankalimmista vastustajista, ja joukkue on aiheuttanut meille valtavasti pohdintaa valmistautumisaikana, Nuorela miettii.

- KuPS asettelee pelaajia kentälle mielenkiintoisesti rotaatioiden seurauksena, joka askarruttaa meitä. Siinä on omat haasteensa, ja KuPSia vastaan prässääminen on hankalaa. Katsotaan, mitä keksimme huomenna, Nuorela kertoo.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kokee, että lyhyt valmistautuminen ei ole tuottanut harmaita hiuksia, vaan tilanne on mennyt hyvin kivuttomasti.

- Vepsu kohdattiin hiljattain, että aika tuttu joukkue vastassa. Otti kovan päänahan välissä, kun voitti HJK:n vieraissa. Tuskin mitään isoa notkahdusta VPS:lla on pelillisesti, KuPS:n päävalmentaja Honkavaara miettii seuransa verkkosivujen haastattelussa.

- Iso haaste meille. Vielä matkustus päälle ja Vepsulla pari lisäpäivää palautumiseen. Siinä on aika paljon etua meihin, mutta meidän joukkue näytti terävältä tänään, Honkavaara painottaa.


Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Kemppinen Antti
4.ET: Juusola Mikko


VPS - KuPS Lemonsoft Stadionilla keskiviikkona 22.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut