AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#22 Luquinhas

12

(0-0)

Yleisöä 1920

AC Oulu
4-3-3
#9 Coffey #9 Coffey
vko.28 // 13.7.2024

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Kuva: Iitu Lehtonen

Hiihtiksellä taistellaan äärimmäisen tärkeistä pisteistä putoamiskamppailussa, kun kotijoukkue FC Lahti saa vieraakseen samoille sijoille juuttuneen AC Oulun.

Kolme tasapeliä putkeen kesäkuussa napsinut FC Lahti vieraili maanantaina Turussa FC Interin vieraana. Lahden hieman piristynyt vire oli vain muisto, kun Inter iski heti ottelun alussa ja nappasi lopulta 3–0-voiton. Lahti ei saanut missään vaiheessa hyökkäyspeliään toimimaan ja jumbosijan karistaminen jäi haaveeksi.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa nähdä enemmän edellisen kotiottelun kaltaista taistelua.

– Tämä on meille jälleen yksi uusi finaali. Ottelu on niin kutsuttu kuuden pisteen peli. Jos voitamme, otamme vastustajan kiinni, jos häviämme, saavat he kuusi pistettä etumatkaa lisää. Molemmille joukkueille ottelu on tärkeä ja meille jokainen peli kauden loppuun asti on finaali.

- Tämä on tärkeä peli myös koko yhteisölle. Toivottavasti ihmiset tulevat paikalle. Tämä on kenties viimeinen mahdollisuus nähdä Djalón pelaavan Lahdessa, sillä on mahdollisuus, että hän on pelikunnossa huomenna. Joukkueelta haluan sitä hyvää fiilistä, jota esitimme Ilvestä vastaan ja nousimme tappiolta tasoihin kotipelissä, Duarte kertoo.

AC Oululla on loistava mahdollisuus palata voittojen tielle, sillä se kohtaa sarjan viimeistä paikkaa pitävän FC Lahden vieraissa. Aiemmat kohtaamiset ovat kuitenkin olleet todella tasaisia ja viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta peräti kuusi on päättynyt tasapeliin. Vaikka tilastot puhuvat Laivastonsinisten puolesta, on FC Lahti ollut oululaisille aina haastava vastustaja.

AC Oulu jäi pirteästä esiintymisestä huolimatta ilman pisteitä maanantaina pelatussa ottelussa SJK:ta vastaan. Pelissä oli nähtävissä paljon positiivista ja Oulussa usko on kova loppukauden peliesityksien suhteen.

- Joukkueessa on hyvä fiilis ja luotamme omaan tekemiseen. Pystyimme parantamaan esitystä Raatissa SJK:ta vastaan verrattuna Suomen Cupin otteluun ja turhia virheitä lukuun ottamatta jälkimmäinen peli oli kokonaisuutena ihan hyvä.

- Olemme käyneet joukkueen sisällä läpi aiempien pelien kehityskohteet sekä positiiviset asiat, jotka haluamme ottaa Lahteen mukaan. FC Lahti on vaikea vastustaja, mutta hyvällä esityksellä ja taistelulla pystymme voittamaan, AC Oulun hyökkääjä Otto Salmensuu sanoo.

Tärkeään otteluun FC Lahti joutuu lähtemään ilman kapteeniaan Mikko Viitikkoa, jonka korttitili täyttyi Turussa. Sivussa varmasti ovat myös Daniel Koskipalo, Dylan Fox ja Colin Odutayo. Lisäksi Eemeli Virran, Michael Lópezin ja Samuel Pasasen pelikuntoa katsotaan lähempänä ottelua. Bubacar Djalón kohdalla on mahdollisuus, että hän on kokoonpanossa huomenna viimeistä kertaa ennen siirtoaan Kuwaitiin. Uusista pelaajista Luquinhas ja Benjamin Mulahalilović debytoivat jo Turussa ja Julian Tomkan pelilupa on saapunut. Kolmikko on valmennuksen käytössä sunnuntaina. Myös tuoreen pelaajahankinnan, Jordão Cardoson pelilupaa odotetaan saapuvaksi ennen huomista.

AC Oulun iloksi kokoonpanoon palaa ottelukiellosta kärsinyt Ashley Coffey, joka on iskenyt tällä kaudella oululaisille peräti seitsemän täysosumaa. Coffey osui myös joukkueiden ensimmäisessä, tasapeliin päättyneessä kohtaamisessa kesäkuun alkupuolella Oulussa, joten itseluottamusta ja maalinnälkää löytyy varmasti.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 de Casseres Christian
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Al-Emara Mohammad

FC Lahti AC Oulu Lahden Stadionilla sunnuntaina 14.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, AC Oulun verkkosivut