AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3
#18 Keskinen #94 Erwin

20

(1-0)

Yleisöä 6329

FC Haka
4-3-3
vko.29 // 19.7.2024

Ennakko: HJK-FC Haka

Ennakko: HJK-FC Haka

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK pääsee lauantaina kuukauden tauon jälkeen kotikentälleen myös Veikkausliigan merkeissä, kun FC Haka saapuu vieraaksi klassikko-otteluun.

Edellinen kotiotatus päättyi riemukkaaseen KuPS-voittoon, mutta kuten tiedetään, paljon on tapahtunut sen jälkeen: Täpärä voitto Maarianhaminassa, romahdus Tampereella ja putoaminen Cupissa sekä Mestarien liigan karsinnoissa.

Haka tulee Töölöön hymy huulillaan: Joukkue kaatoi sekopäisessä 90-vuotisjuhlaottelussaan Ilveksen lisäajalla 4–3 ja nousi jo pisteen päähän sarjakärjestä.

Kuten tiedetään, HJK:n pelaajaliikenne on heinäkuussa ollut hyvinkin vilkasta, joten pohdintaa lauantain kokoonpanosta riittää niin katsojilla kuin valmennuksellakin. Uusimman vahvistuksen, toppari Georgios Antzoulasin, pelilupaa tuskin ehditään saada Unkarista kuntoon ennen ottelua, mutta maalivahti Thijmen Nijhuis on valmennuksen käytettävissä.

Varmoja poissaolijoita Klassikosta HJK:lta ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Daniel O'Shaughnessy, Niilo Kujasalo ja Samuel Anini Jr sekä Aaro Toivonen. Päähänsä iskun Panevėžysiä vastaan saanut Lucas Lingman joutuu pääosumaprotokollan mukaisesti olemaan sivussa. Poissa on myös selkävaivoista kärsivä Niki Mäenpää.

FC Hakan päävalmentaja Andy Smith on tällä kaudella kyennyt puristamaan joukkueestaan irti enemmän kuin moni uskalsi odottaa.

– Teemme joka päivä töitä sen eteen, että pystymme olemaan paras versio itsestämme. Edessä on kova ottelu, mutta me tulemme tekemään parhaamme, Smith toteaa Hakan verkkosivuilla.

– Vastassa on selkeästi Suomen suurin seura, joten on iso haaste mennä pelaamaan heidän kotikentälleen, Smith huomauttaa.

Hakan loukkaantumistilanne on oikein mainio, sillä ainoastaan Liam Hughes on sivussa loukkaantumisesta johtuen. Lisäksi Nicolas Dantas joutuu jättämään ottelun väliin korttitilin täytyttyä.

– Uskon, että jos pelaajat jatkavat sen toteuttamista, mitä olemme viime aikoina tehneet, niin meillä on hyvä mahdollisuus saada hyvä tulos mukaamme, Smith alleviivaa.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Silén Eetu
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Antamo Dennis


HJK - FC Haka Bolt Arenalla lauantaina 20.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut