AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#9 Coffey #33 Körkkö

20

(0-0)

Yleisöä 2337

EIF
4-4-2
vko.29 // 19.7.2024

Ennakko: AC Oulu-EIF

Ennakko: AC Oulu-EIF

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu palaa kotinurmelleen ja kohtaa Ekenäs IF:n lauantaina Raatissa.

Laivastonsiniset toivat elintärkeät pisteet viime kierroksella Lahdesta. Viimekertaisesta vierasvoitosta Veikkausliigassa oli kerennyt jo kulua tovi, joten kauden ensimmäinen vierasvoitto oli enemmän kuin toivottu. Jos viime kierroksen kotiottelusta SJK:ta vastaan olisi ansaittu enemmän, jätti Lahden reissu voitosta huolimatta kysymysmerkkejä. Rangaistuspotkuilla käännetty ottelu osoitti kuitenkin oululaisilta luonnetta ja loi uskoa tulevaan.

- Todella tärkeä peli edessä vaarallista vastustajaa vastaan. Meillä on kuitenkin loistava mahdollisuus ottaa kotivoitto fanien tuella ja kivuta sarjataulukossa ylöspäin, AC Oulun puolustaja Jose Elo luonnehtii.

- Mielestäni pelasimme todella hyvin toissa kierroksella SJK:ta vastaan, mutta hävisimme pelin. Viime kierroksella FC Lahtea vastaan emme pelanneet niin hyvin, mutta silti saimme 3 pistettä.

Sarjanousija Ekenäs IF toivotettiin tylysti tervetulleeksi Veikkausliigaan viimeistään nyt. EIF koki historiallisen suuren kotitappion Interiä vastaan pelatessaan selkeästi kauden huonoimman ottelunsa. Vaikka yhden ottelun perusteella ei kannata tehdä liikaa olettamuksia, on oululaisilla selkeä iskun paikka kotinurmellaan lauantaina.

Jokainen piste on arvossaan tässä kohden kautta, mutta EIF lähtee päävalmentajan Gabri Xatartin mukaan Ouluun ennen muuta voitto mielessä.

- En ajattele sillä tavoin, että olisi tärkeä ottaa vieraskentiltä piste. Olemme valmiita ottamaan kolme pistettä. Jos sitten tulos on jotain muuta, niin katsotaan sen jälkeen, Xatart sanoo.

EIF:lle tärkeää on olla saada karistettua FC Interille kärsitty murskatappio pois mielestä.

- Olemme muistuttaneet pelaajia siitä, että viime viikkoina olemme esiintyneet todella hyvin. Emme voi antaa yhden tappion häiritä sitä tosiasiaa, että olemme menneet eteenpäin.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen sijoittui keväisille nurmille huhtikuun loppuun. Poikkeuksellisesti Myyrmäen jalkapallostadionilla pelatussa ottelussa kotijoukkue osui ensin pilkulta, mutta ottelua selkeästi hallinnut AC Oulu tuli väkisin tasoihin ottelun loppupuolella. Ensimmäisen ottelun perusteella maalipaikkojen luomisen ei pitäisi olla laivastonsinisille ongelma.

- Edessä on todella kova peli haavoittunutta vastustajaa vastaan. Rankan tappion jälkeen he tulevat antamaan kaikkensa. Meidän tulee olla valmiita laskemaan heidän intensiteettitasoansa ja näyttämään laatumme, sillä joukkueemme on täynnä hyviä pelaajia, Elo sanoo.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Korkalainen Tatu


AC Oulu - EIF Raatin stadionilla lauantaina 20.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, EIF:n verkkosivut