AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#9 Coffey #33 Körkkö

20

(0-0)

Yleisöä 2337

EIF
4-4-2
vko.29 // 21.7.2024

AC Oulu otti arvokkaat pisteet (AC Oulu-EIF 2-0)

AC Oulu otti arvokkaat pisteet (AC Oulu-EIF 2-0)

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu kohtasi lauantaina Veikkausliigassa sarjanousijan EIFin, ja ottelusta oululaiset ottivat kolme pistettä kotiin.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla tunnusteltiin ja AC Oulu hakkasi päätänsä tammisaarelaisten matalaan blokkiin, josta ei meinannut löytyä aukkoja mitenkään. Pelin intensiteettikin oli koko jakson matala, joten suuria tekoja ei kentällä nähty kuin aivan lopussa. EIF pääsi keskittämään maalin eteen, josta puskupallon nappasi englantilaisvahti Calum Ward ja piti maalinsa puhtaana.

Pelin kulku muuttui toiselle jaksolle. Oululaisten kopissa oli käyty vakavia keskusteluita, miten toisella jaksolla pelataan ja se näkyi kentällä. Heti neljän minuutin pelaamisen jälkeen Dimitris Metaxas keskitti tarkasti Ashley Coffeylle maalin eteen, josta englantilaishyökkääjä pääsi puskemaan pallon kohti maalia. Puskupallo suuntasi liian jyrkästi maata kohden, joten EIFin brasilialaisveskarin Almeidan oli helppo ottaa pallo hyppysiinsä.

Reilu pari kymmentä minuuttia myöhemmin Ashley Coffey pääsi jälleen yrittämään puskua, kun Jere Kallisen antama keskitys napsahti rankkarialueelle. Tällä kertaa Coffey ei saanut puskuun voimaa ja pallo lipui ohi maalista.

Hetkeä myöhemmin verkot jo heiluivat vihreäpaitaisten päädyssä. Juuri sisään tullut Julius Körkkö riisti pallon ja antoi loistavan pystysyötön Coffeylle, joka pääsi tälläämään kovan vedon suoraan maalin takanurkkaan ja vei oululaiset maalin johtoon kauden 10. osumallaan.

Tammisaarelaiset olivat lähellä tasoitusta 79. minuutilla, kun heidän hyökkääjänsä pääsi vetämään vitosen viivalta oululaisten huolimattoman puolustuksen vuoksi. Calum Wardin ilmiömäinen reaktiotorjunta piti kuitenkin lukemat kotijoukkueelle edullisena.

Saman tilanteen päätteeksi AC Oulu käänsi hyökkäyksen nopeasti ylös. Jere Kallinen antoi läpisyötön Julius Körkölle, joka pääsi ampumaan pallon takanurkkaan ja oli kuin identtinen kaksonen ensimmäisestä maalista.

Tämä jäi ottelun loppulukemaksi ja oululaiset pääsivät juhlimaan kolmea pistettä. Pukukoppijuhlassa oli tällä kertaa niin paljon energiaa, että jonkinlaista painetta joukkueesta purkautui ja voitto selvästi helpotti kaikkien oloa vaikean kauden ajalta.