AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

04

(0-0)

Yleisöä 1350

SJK
4-5-1
#10 Hannola #9 Moreno Ciorciari #20 Strapp #16 Kemppainen
vko.29 // 20.7.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn palaa Veikkausliigakentille peräti kahden viikon tauon jälkeen isännöidessään sunnuntaina SJK:ta.

Grönvitt on päässyt ainakin harjoittelemaan hyvin, kun viime viikonlopun Gnistan-ottelu siirtyi Mustapekka Areenan tulipalon vuoksi. Valmistautumisessa SJK-otteluun on vahvasti ollut mielessä myös vajaan kahden kuukauden takaisin kohtaaminen Seinäjoella. SJK:n taso on kuitenkin hyvin tiedossa.

- Odotan kovaa ottelua kahden hyvän joukkueen välillä. SJK:ssa on paljon laatua ja he ovat saaneet nyt viime aikoina hyviä tuloksia, arvioi IFK:n Oskari Sallinen.

- Meillä on olut hyvä harjoitusviikko ja olemme valmiita otteluun. Toivon todella, että Wiklöf Holding Arenalle tulee paljon yleisöä auttamaan meitä ottamaan kolme pistettä.

Viime kaudella Veikkausliigassa SJK otti kaikki pisteet itselleen molemmista joukkueiden välisistä kohtaamisista, mutta yksi tämän kauden kolmesta tappiosta SJK:lle koitui juuri ahvenanmaalaisia vastaan heidän vieraillessaan Seinäjoella toukokuun lopussa. Tuolloin IFK Mariehamn oli parempi Sebastian Dahlströmin ja Oskari Sallisen osumilla maalein 2–0. Nyt seitsemän peräkkäistä ottelua ilman tappioita Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa pelanneella SJK:lla onkin oivalliset mahdollisuudet käydä kuittaamassa kalavelat sunnuntain ottelussa Wiklöf Holding Arenalla.

– Sen jälkeen kun viimeksi hävisimme IFK:lle, hävisimme vielä HJK:lle, mutta sitten jälkeen emme ole hävinneet ollenkaan ja olemme todella hyvässä tulosputkessa. Meidän täytyy kehittyä vielä boksipelaamisessamme. Vaikka teemme maaleja, voisimme tehdä niitä enemmänkin. Maarianhaminaa vastaan meidän täytyy olla tarkkoja myös puolustamisessamme – sijoittumisessamme ja siihen miten reagoimme heidän hyökkäyksiinsä suunnanmuutoksissa. Meidän täytyy olla vahvoja pallon kanssa ja varmistua että selviydymme heidän vastahyökkäyksistään.

- Heidät on vaikea voittaa – heillä on useamman kauden ajalta hyvä kotipelirekordi. He ovat organisoituja ja hyvin valmennettuja. Meidän tulee pitää hyvää huolta pallosta ja luoda tilanteita sekä olla varmoja viimeistelijöitä boksissa saadaksemme hyvän tuloksen, kertoo SJK-päävalmentaja Stevie Grieve.

IFK Mariehamnilta ovat sunnuntaina varmuudella sivussa edelleen loukkaantuneiden kirjoissa olevat Hugo Cardoso ja Noah Nurmi. Lisäksi Pedro Machado seuraa ottelun sivusta varoitustilin täyttymisen takia.

SJK:n edustusjoukkueen pelaajat viettivät noin viikon mittaisen tauon ennen tällä viikolla jatkuneita harjoituksiaan. Joukkue on palannut tositoimiin positiivisissa tunnelmissa.

– Olemme iloisia pienestä tauosta joka meillä oli nyt kauden puolivälin tienoilla. Kaikki ovat henkisesti ja fyysisesti latautuneet hyvin loppukautta varten, ennakoi Grieve.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Mäkinen Kalle


IFK Mariehamn - SJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 21.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, SJK:n verkkosivut