AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2
#13 Oksanen

10

(0-0)

Yleisöä 3282

FC Lahti
5-2-3
vko.29 // 20.7.2024

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Kuva: Niklas Pehkonen

KuPS saa sunnuntaina vieraakseen FC Lahden sarjatauluko kärki- ja tyvipään kohtaamisessa.

KuPS pelasi viimeksi torstaina Konferenssiliigaa, joten kovin monta päivää joukkueella ei ole ollut valmistautua FC Lahden kohtaamiseen. Toisaalta komea 5-0-voitto ei ainakaan tehnyt huono kuopiolaisten itseluottamukselle ja pelissä oli paljon hyviä merkkejä, jotka KuPS varmasti haluaa ottaa mukaan sunnuntain koitokseen.

FC Lahti kohtasi edellisellä kierroksella kotonaan AC Oulun. Lahti onnistui tylsistyttämään oululaisten vaarallisen hyökkäyksen ensimmäisellä jaksolla. Luquinhas vei lahtelaiset johtoon heti toisen jakson alussa Benjamin Mulahalilovićin loistavasta esityöstä. Lahti kuitenkin rikkoi kahdesti rangaistusalueella ja AC Oulu upotti molemmat tuomitut pilkut varmasti. Lahtelaiset kykenivät kontrolloimaan peliä liki koko 90-minuuttisen, mutta lisäosumia Lahti ei kyennyt iskemään. Näin pisteet matkasivat Ouluun.

Kuopioon Lahti lähtee hakemaan täyttä pistepottia ja nousua pois jumbosijalta. FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa, että joukkue pitää kiinni pelisuunnitelmasta, mutta kykenee myös reagoimaan muuttuviin tilanteisiin tarpeen niin vaatiessa.

– Vastustaja on ennakkosuosikki ja he johtavat sarjaa. Haluamme haastaa heidät ja esiintyä hyvin kentällä, jotta voimme parantaa mahdollisuuksiamme. Voimme lisätä todennäköisyyksiä saada tulosta. Pisteiden saaminen olisi hyvä tulos, mutta realistisesti meidän tekemisemme ja vastustajan tekemisen välillä on kuilu. Olemme kaventaneet sitä kuilua viime viikkoina ja olemme valmiita taistelemaan.

- Meillä on tehty tätä ottelua varten pelisuunnitelma ja haastamme vastustajaa eri kentän alueilla. Meidän täytyy keskittyä siihen ja pelisuunnitelman noudattamiseen. Pelin edetessä meidän on pystyttävä myös reagoimaan muuttuviin tilanteisiin. Lisäämällä yllätyksellisyyttä, voimme kasvattaa todennäköisyyksiämme, Duarte kertoo.

Kokoonpanosta FC Lahdelta puuttuvat varmasti loukkaantumisten vuoksi Eemeli Virta, Colin Odutayo, Daniel Koskipalo ja Dylan Fox, joka harjoitteli viikolla jo kevyesti Hiihtuksen nurmella. Heidän lisäkseen Julian Tomka on ollut kuluneen viikon perheensä tukena Itävallassa, Otso Koskinen ei ole kyennyt harjoittelemaan viikolla täysipainoisesti ja Bubacar Djaló siirtyi edellisen ottelun jälkeen Kuwaitiin.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Hyvönen Heini
4.ET: Nevalainen Ville


KuPS-FC Lahti Väre Areenalla sunnuntaina 21.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut