AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3
#24 Stavitski #14 Lahdensuo

22

(1-1)

Yleisöä 2869

Gnistan
4-4-2
#3 Heiskanen #3 Heiskanen
vko.29 // 21.7.2024

Ennakko: FC Inter - Gnistan

Ennakko: FC Inter - Gnistan

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Inter kohtaa maanantaina Gnistanin, joka pelaa Veikkausliigaa ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna Oulunkylässä tapahtuneen stadionpalon jälkeen.

Maanantain kotiotteluun vieraaksi saapuva Gnistan on joutunut olemaan pakon sanelemana pelaamatta jo toisen viikon putkeen, kun Mustapekka Areenan palosta johtuen Gnistanin kotiottelu IFK Mariehamnia vastaan viime viikonlopulta jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan.

Gnistan on valmistautunut otteluun varsin synkissä merkeissä, sillä viime lauantaiset uutiset kotikentän tuhoutumisesta tulipalon seurauksena vetivät koko seurayhteisön mielet mustiksi. Joukkue palasi kuitenkin harjoituskentille kuluvan viikon keskiviikkona ja siitä lähtien fokus käännettiin maanantaiseen sarjaotteluun.

- Joukkue on ollut hyvillä tunnelmilla treeneissä, vaikka tietysti vähän säätöä on ollut ja prosessi on aika riisuttu nyt. Bollis on ollut hyvä paikka harjoitella, ei mitään valittamista, sanoo päävalmentaja Leppälahti.

Kesäkuun siirtoikkunassa Gnistan on vahvistanut rivejään kaikkiaan kolmella pelaajalla. HJK:sta hankittu toppari Oliver Pettersson liittyi harjoitusvahvuuteen jo heinäkuun alkupuolella. Kuluneella viikolla joukkueeseen liittyivät liechtensteinilaisessa FC Vaduzissa alkukauden pelannut hyökkääjä Tim Väyrynen sekä yhdysvaltalainen maalivahti AJ Marcucci. Leppälahden mukaan uudet pelaajat ovat päässeet hyvin sisään joukkueeseen.

- Uudet pojat ovat päässeet hyvin mukaan meidän kuvioihimme ja ovat valmiita pelaamaan!

Myös Inter on viettänyt väliviikkoa otteluistaan. Edellisen kerran sinimustat nähtiin tositoimissa viikko sitten sunnuntaina, kun Inter ja EIF kohtasivat toisensa. Inter toi Tammisaaresta kotiinviemisinä Veikkausliigahistorian suurimman vierasvoiton luvuin 0-7.

Inter ja Gnistan kohtasivat toisensa Veikkausliigakauden avausottelussa Oulunkylässä, jolloin sarjanousija piti täydet kolme pistettä kotistadionillaan Interin pelinhallinnasta huolimatta. Interin ainoan ja samalla Veikkausliigakauden 2024 ensimmäisen maalin iski tuolloin Mustapekka Areenalla kapteeni Juuso Hämäläinen.

Maanantaina Gnistan on joka tapauksessa tiukan paikan edessä nousukuntoista vastustajaa vastaan. Kipinä on kuitenkin kyennyt haastamaan tiukasti ennakkoon vahvemmat vastustajansa tällä kaudella ja samaan tähdätään päävalmentajan mukaan myös maanantaina ilman minkäänlaisia paineita.

-Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja kaatamaan Interiä ilman minkäänlaista painetta. Tiedostamme missä ovat Interin vahvuudet mutta myös sen, että heillä on heikkouksia joihin iskeä.

Gnistania vastaan Interin kokoonpanossa ei nähdä keskikentältä Kevin Jansenia, Bismark Ampofoa eikä puolustuslinjassa Mikael Alménia. Lisäksi kapteeni Juuso Hämäläinen on ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi.

Gnistan saa sairastuvalta takaisin hyökkääjä Jonas Enkerudin, joka joutui nivusvaivojen takia huilaamaan kaksi viimeisintä ottelua. Sen sijaan Vertti Hännisen aiempi selkävamma on alkanut uudelleen oireilla, joten hän huilannee huomisen ottelun varotoimenpiteenä.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Silén Eetu
AET 2 Vihreävuori Riku
4.ET Hyytiä Joni


FC Inter - Gnistan Veritas Stadionilla maanantaina 22.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Gnistanin verkkosivut