4-4-2
#3 Heiskanen #3 Heiskanen
vko.30 // 22.7.2024

​Inter ja Gnistan jakoivat pisteet (FC Inter-Gnistan 2-2)

FC Inter ja Gnistan jakoivat maanantaina pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 2-2.

Gnistan tuli otteluun selvästi latautuneena vaikean viikon jälkeen. Vieraat loivat myös ottelun ensimmäisen maalipaikan kymmenen peliminuutin jälkeen, mutta Eetu Huuhtanen Inter-maalilla venytti hyvin Benjamin Tatarin takanurkkaa hakeneeseen nostoon.

Interin ensimmäinen maalipaikka nähtiin avausjakson puolivälissä. Darren Smith puski Timo Stavitskin syötöstä, mutta tolppaan, josta pallo kimposi Gnistanin maalilla debytoineelle AJ Marcuccille ja tilanne kuivui kokoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin pallo oli kuitenkin Gnistanin maalissa. Axel Kouame sai vapauttavan syötön oikealle ja jatkoi rangaistusalueella vapaana olleena Stavitskille, joka ohitti varmasti Marcuccin ja siirsi Interin johtoon.

Ote näytti alkavan siirtyä Interille ja maalin tehnyt parivaljakko oli lähellä tuplata johdon hiukan osuman jälkeen. Nyt Stavitski tarjoili ja Kouame laukoi, mutta yli. Hetkeä myöhemmin iski kuitenkin Gnistan. Saku Heiskanen nousi vahvasti hyökkäyksen tueksi, ajoi sisään oikealta, väisti parikin taklausta ja päätti nousunsa upottaen pallon verkkoon ohi Huuhtasen.

Tasatilanteessa peli aaltoili avausjakson lopun päästä päähän ja kumpikin sai luotua muutaman puolittaisen paikankin, mutta enempiä osumia ei ensimmäisellä 45-minuuttisella nähty.

Gnistan tuli avausjakson tapaan toiselle jaksolle terävämmin. Ensimmäinen paikka avautui vapaapotkusta Tatarille, jonka tarkan laukauksen Huuhtanen sai kuitenkin ohjattua kulmapotkuksi. Vähitellen tapahtumat kentällä kuitenkin jälleen tasaantuivat.

Kumpikin joukkue haki lämpimässä säässä vaihdoilla tuoreita jalkoja kentälle. Interin vaihdot toivat myös nopeasti tulosta, kun Thomas Lahdensuon laukaus suoraan keskityksestä otti Gnistanin epäonneksi pienen kimmokkeen Heiskasen jalasta ja painui alanurkkaan ohi Marcuccin.

Gnistan ei kuitenkaan luovuttanut ja Huuhtanen joutui venymään hyvään tuplatorjuntaan Elias Äijälän yrityksissä. Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Heiskanen sai pallon rajaheittotilanteen purun jälkeen 25 metrissä ja antoi palaa. Nyt pallo otti Interin kannalta epäonnisen kimmokkeen Florian Krebsistä ja jätti Huuhtasen vaille mahdollisuuksia – 2-2.

Lisäajan lopulla Inter sai vielä paikkansa, kun pallo osui rangaistusalueella monessa mukana olleen Heiskasen käteen ja pallo vietiin pilkulle. Marcussi torjui kuitenkin komeasti Jean Botuén laukauksen ja pisteet jaettiin.