AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3
#45 Tomas #7 Hostikka #94 Erwin

30

(1-0)

Yleisöä 6136

AC Oulu
4-3-3
vko.30 // 27.7.2024

HJK otti varmat pisteet (HJK-AC Oulu 3-0)

HJK otti varmat pisteet (HJK-AC Oulu 3-0)

Kuva: Juha Tamminen

HJK vankisti lauantaina asemiaan Veikkausliigan kärkipaikalla, kun vierailijaksi saapunut AC Oulu kaatui tyylipuhtaasti maalein 3–0.

Avauspuolikas oli kenttätapahtumien puolesta melko odotetunlainen. Viime vuosina Klubille hankalaksi vastustajaksi osoittautunut AC Oulu saapui Bolt Arenalle puolustamaan tiiviisti ja jätti aloitteet suosiolla kotijoukkueelle.

Kamppailun alkua rytmittivät molempien joukkueiden erikoistilanteet. Klubi pelasi kulmapotkujaan niin lyhyenä kuin pitkänä, mutta tuloksetta. Sen sijaan oululaisten ensimmäinen kulmapotku oli lähellä päätyä verkon perukoille: Diogo Tomas pelasti Ashley Coffeyn nikkauksen maaliviivan tuntumasta, ja Klubin onneksi José Elo latasi paluupallon Klubipäätyyn.

Kertaalleen vierailijat pääsivät myös puolittaiseen läpiajoon, mutta kreikkalaisen Dimitrios Metaxasin laukaus karkasi selvästi ohi Jesse Östin vartioiman maalin. Pallonhallinta kirjattiin avauspuolikkaalla 58-prosenttisesti Klubin hyväksi, mutta laadukkaat maalipaikat olivat vähissä Oulun puolustaessa kuuden linjalla, jota kolme keskikenttäpelaajaa suojasi tunnollisesti.

Topi Keskinen pääsi pariin otteeseen yrittämään boksin rajan tuntumasta, mutta Calum Ward ei ollut yllätettävissä. Klubin hyökkäyksiä leimasi usein monimutkaisuus, kun ratkaisevat syötöt olivat jatkuvasti hieman liian hankalia ja lähtivät turhan kaukaa.

Maalihanat saatiin kuin saatiinkin avattua vielä avausjakson lopulla, ja maali oli ottelun kuvan mukainen. Keskinen ja Noah Pallas taistelivat upeasti sivuvaparin kentän oikealla laidalla, ja Lucas Lingman toimitti pallon boksiin. Korkeimmalle nousi Tomas, jonka puskun Ward torjui eteensä, mutta paluupalloon syöksyi välittömästi kolme klubilaista. Maalintekijäksi kirjattiin Tomas, jonka kauden toinen osuma oli todellinen tahtomaali.

Pelin kuva ei tauon jälkeen juuri muuttunut. Tappioasemastaan huolimatta AC Oulu ei ryhtynyt antamaan painetta Klubin pelinrakentelulle vaan tuntui luottavan mahdollisiin vastaiskuihin. Klubi piti pallosta hyvää huolta ja jauhoi maltillisesti toista maalia hakien.

Myös toisen jakson alkua värittivät erikoistilanteet. Tomas ei onnistunut tuplaamaan kulmasta ottelun maalisaldoaan, eikä Lee Erwin aivan ehtinyt takatolpalle lähetettyyn sivuvapariin. Sen sijaan Hassane Bandén reilun tunnin kohdalla hankkima vapaapotku koitui vieraille kohtalokkaaksi, kun Santeri Hostikka laukoi pallon ihanasti noin 25 metristä vasempaan alanurkkaan.

Eikä aikaakaan, kun peli oli jo 3–0: Pallo pelattiin alakerrasta oikealle laidalle, josta Keskinen antoi kierteisen syötön kohti pystyyn juossutta Erwiniä. Väkevä skottikärki voitti Oulu-topparin kaksinkamppailussaan ja nosti pelivälineen hallitusti maaliin yli vastaan tulleen Wardin. Samalla Erwin venytti maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

Kolmen maalin johtoasemassa Klubi otti hieman jalkaa pois kaasulta, vaikka vaihdosta kentälle tulleella Alessandro Albanesella olikin valtavasti nälkää lisämaalien iskemiseen. Oululaiset saivat tässä vaiheessa peliä oikeastaan ensimmäistä kertaa pidempiä syöttöketjuja aikaiseksi, mutta todellista uhkaa eivät vierailijat pystyneet luomaan. HJK-puolustus selvitti kunnialla vierailijoiden pari matalaa tarjoilua, ja Öst pääsi juhlimaan kauden kuudetta nollapeliään.