AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-5-1
#37 Paananen #37 Paananen #18 Arsalo #2 Fati #7 Karjalainen

55

(2-2)

Yleisöä 2794

FC Lahti
3-4-3
#26 Andrade Plaza Da Silva #9 Lopez #6 Pasanen #13 Pinto Da Silva Cardoso #9 Lopez
vko.30 // 26.7.2024

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa lauantaina kotinurmellaan ja kohtaa FC Lahden.

SJK lähtee otteluun erinomaisessa vireessä, sillä Kerho on voittanut kolme edellistä Veikkausliiga-kamppailuaan, joissa ovat kaatuneet FC Haka, AC Oulu ja IFK Mariehamn.

SJK:n vahva vire on kestänyt jo pitkään, sillä joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja kerännyt tänä aikana 13 sarjapistettä. Kerho onkin viiden ottelun kuntopuntarissa koko liigan ykkösenä. Kun mukaan lasketaan Suomen Cupin ottelut, seinäjokelaisten viime aikojen tilastot ovat vielä vakuuttavampia: SJK on pelannut viimeisen reilun kuuden viikon aikana kahdeksan ottelua ja voittanut niistä peräti seitsemän.

- Pelasimme lyhyen ajan sisään kahdeksan ottelua, ja näytimme sen jakson aikana, kuinka laadukas ja henkisesti vahva joukkue olemme. Mukaan on mahtunut tietenkin vaikeita hetkiä, mutta olemme selvinneet niistä. Aina joku on noussut esiin, kun sitä on tarvittu. Pelaamme eri tavalla kuin muut joukkueet, ja olemme onnistuneet olemaan tasaisen hyviä aina tammikuusta tähän päivään.

- Moni ei ehkä uskonut, että olisimme sarjan kärkipäässä tässä vaiheessa kautta, koska olemme nuori joukkue, mutta olemme siellä kypsyytemme takia. Pelaajamme yrittävät koko ajan oppia ja kehittyä, mikä mahdollistaa tällaisen menestyksen, kiteyttää SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

FC Lahti vieraili viime sunnuntaina mestaruudesta taistelevan Kuopion Palloseuran luona Kallaveden rannoilla. Lahti pyrki tappamaan ottelusta vauhdin ja onnistuikin siinä hyvin. Joshua Oluwayemi venyi muutamaan komeaan torjuntaan ja Lahti oli pitkään kiinni arvokkaassa pisteessä. KuPS kuitenkin rankaisi armotta lahtelaisten pienestä virheestä ja nappasi 1–0-voiton.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa nähdä onnistumisia puolustuspään lisäksi myös hyökkäyspäässä.

– Asennoidumme tähän otteluun jälleen yhtenä finaalina meidän matkallamme. Se on jälleen mahdollisuus joukkueelle näyttää taistelua pisteistä ja näyttää kehitystä. Puolustuslinja on kehittynyt ja keskittyminen on pysynyt kasassa liki 90 minuuttia meidän hyökätessä ja puolustaessa. Nyt meidän on aika näyttää myös kehitystä ylemmissä linjoissa.

- Olemme käyttäneet paljon aikaa ja huomiota tällä viikolla paikkojen luomiseen ja viimeistelyyn. Sitä haluamme parantaa tässä pelissä ja toivottavasti voimme tehdä enemmän maaleja kuin edellisissä otteluissa. Toinen, mitä haluamme kehittää, on prässipelimme ja sitä olemme työstäneet viikolla. Toivottavasti myös se näkyy huomisessa ottelussa, Duarte ennakoi.

Kuopion reissulla Lahden loukkaantumislista puolestaan kasvoi jälleen. Julius Tauriainen joutui jättämään kentän ja hänen kautensa on ohi. Huomenna sivussa loukkaantumisten takia ovat varmasti myös Dylan Fox, Eemeli Virta, Colin Odutayo, Daniel Koskipalo ja Otso Koskinen. Tuoreen hankinnan Felix Straußin pelilupaa odotetaan vielä.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Kiistala Jarno
4.ET Juusola Mikko

SJK - FC Lahti OmaSp Stadionilla lauantaina 27.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut