AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3
#9 Smith #24 Stavitski #20 Nzoko

30

(1-0)

Yleisöä 2559

IFK Mariehamn
5-3-2
vko.31 // 1.8.2024

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

FC Inter palaa takaisin tositoimiin puolentoistaviikon ottelutauon jälkeen, kun IFK Mariehamn saapuu vieraaksi Verotas Stadionille perjantaina.

Inter on edellisten viiden ottelun jälkeen Veikkausliigan kuntopuntarissa toisena, ja sinimustien tappioton putki on Suomen Cupin ottelut mukaan laskettuna jo kahdeksan ottelun mittainen.

- Aika freesinä ollut nyt pienen loman jälkeen, joten hyvältä on tuntunut treeneissä, kertoo Interin Matias Tamminen.

- Jos me pystymme pitämään saman tason kuin edellisissä otteluissa, niin uskon että kolme pistettä tulee perjantaina.

IFK Mariehamnilla on käynnissä tuloksellisesti heikompi jakso. IFK majailee kuntopuntarin 11. sijalla, kun edellisestä neljästä ottelusta on tuloksena neljä tappiota, ja edellisen kerran saarelaiset ovat ottaneet täydet kolme pistettä kesäkuun Yöttömän yön kierrokselta EIF:sta Tammisaaressa.

Inter ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet kauden 2024 aikana Liigacupissa sekä Veikkausliigassa. Molemmat ottelut jättivät turkulaiset pisteittä, joten revanssissa on odotettavissa erittäin nälkäistä Interiä tärkeiden pisteiden perässä.

- IFK puolustaa aika hyvin ja veikkaan, että he jälleen iskevät vastaan aika kovaa. Viimeksi saarella taisivat tehdä pari maalia vastaiskuista ja toisella jaksolla etenkin olivat olivat vahvoja, Tamminen muistelee Maarianhaminassa kärsittyä 1-3-tappiota.

IFK Mariehamnia vastaan Interin kokoonpanossa ei nähdä keskikentällä Kevin Jansenia ja Bismark Ampofoa eikä puolustuslinjassa Mikael Alménia.

Grönvittillä on riveissään ensi kertaa Hammarbysta lainattu keskikenttämies Moustapha Sabo. Noah Nurmi on edelleen loukkaantuneena ja Michael Fonsell pelikiellossa. Adam Larsson sairastui viikolla, eikä myöskään ole mukana Turkuun matkaavassa ryhmässä.

Erotuomari Manninen Joona
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Lehtovaara Vili

FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla perjantaina 2.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Nya Åland