AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#9 Lopez #9 Lopez

21

(1-1)

Yleisöä 3471

HJK
3-4-3
#94 Erwin
vko.31 // 2.8.2024

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

Kuva: Mira Lönnqvist

FC Lahti saa lauantaina vieraakseen Veikkausliigan sarjakärjen Helsingin Jalkapalloklubin.

FC Lahti sai maalihanansa auki edellisellä kierroksella Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. SJK meni heti minuutin jälkeen johtoon, mutta Pablo Andrade toi Lahden tasoihin. Sen jälkeen maaleja tehtiin tasatahtiin ja Lahdelta osuivat Michael López, Samuel Pasanen ja Jordão Cardoso. López vei lahtelaiset vielä johtoon muutama minuutti ennen loppua, mutta SJK tuli tasoihin komealla vapaapotkumaalilla. Pisteet tasattiin lopulta lukemin 5–5.

Lahti otti pisteellä kiinni karsijan paikalla olevaa Ekenäs IF:ä. Voitto nostaisi Lahden pois putoajan paikalta. Otteluun Lahti joutuu kuitenkin lähtemään varmasti ilman Julius Tauriaista, Daniel Koskipaloa, Dylan Foxia, Eemeli Virtaa ja korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa olevaa Pablo Andradea.

Heidän lisäkseen Colin Odutayo, Joshua Oluwayemi, Otso Koskinen ja Luke Ivanovic eivät ole treenanneet täyttä viikkoa joukkueen mukana, joten nelikon pelikunto on vielä arvoitus. Felix Straußin pelilupa saapui sunnuntaina, joten Lahden tuorein hankinta on valmiina debytoimaan kotiyleisön edessä.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa joukkueensa blokkaavan paljon paremmin vetoja, kuin Seinäjoella.

– Huominen ei ole yhtään isompi tai pienempi peli kuin muutkaan meidän finaalit. Meidän pitää pitää muotomme ja se on ollut meidän fokuksemme. Meidän pitää myös hyökätä fiksusti. Haluamme korjata myös boksipelaamistamme, sillä päästimme neljä maalia Seinäjoella boksista. Meidän täytyy olla valmiimpia blokkaamaan vetoja. Kannattajille tämä on iso peli perinteen takia. Pelaajat antavat kaikkensa, jotta lahtelaiset voivat nauttia, Duarte ennakoi FC Lahden sivuilla.

HJK:n osalta joukkueen loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia, joten kilpailu paikoista kokoonpanoon on edelleen erinomaisen kova.

- Olen täysin valmis pelaamaan, sitä varten pelaan jalkapalloa ja olen täällä, HJK:n kesän maalivahtihankinta Thitmen Nijhuis kuvaa tuota kilpailua peliajasta.

Koko treeniviikko on HJK:n osalta vedetty Pallokentän nurmella, joten "aito nurmi pääsi yllättämään" ei lauantaina kelpaa tekosyyksi.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Mohammadi Osman

FC Lahti - HJK Lahden Stadionilla lauantaina 3.8. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut