AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#26 Widjeskog #6 Savolainen

21

(1-0)

Yleisöä 3419

SJK
4-5-1
#29 Streng
vko.31 // 3.8.2024

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuva: Niklas Pehkonen

Kuopion Palloseura palaa Veikkausliigakentille eurotaipaleensa jälkeen, kun keltapaidat isännöivät Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

SJK ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella liigassa kertaalleen. Seinäjoella toukokuussa pelattu ottelu päättyi 1–1. SJK siirtyi ottelussa 1–0-johtoon kuopiolaisten oman maalin turvin, mutta Otto Ruoppi tasoitti pelin noin vartti ennen loppua. Tällä kertaa pelataan Kuopiossa, jossa ex-SJK-luotsi Jani Honkavaaran valmentama joukkue on ollut todella vahva voittaen seitsemästä ottelustaan kuusi ja jäätyään vain kertaalleen maaleitta.

Heinäkuu, KuPS ja euroruuhka. Siinä on yhdistelmä, mitä on vuosien aikana puhuttu joka vuosi. Otteluruuhkasta huolimatta päävalmentaja Jani Honkavaara näkee, että keltamustalta löytyy tuoreita pelaajia, joita laittaa kentälle.

- Valmistautuminen on lyhyt ja tärkeintä onkin saada henkinen lataus tappiin. Europelien ja pitkien matkustusten jälkeen tämä on yleensä isoin haaste. Meille tämä peli on yhdeksäs peli kuukauteen, mikä on iso haaste mutta tämän pelin jälkeen ruuhka helpottaa. Meillä on kuitenkin paljon tuoreita pelaajia valmiina pelaamaan, kertoo "Honsu".

Veikkausliigassa KuPS on voittanut kolme edellistä otteluaan, joiden aikana ovat kaatuneet EIF, FC Lahti ja Gnistan. Voittoja edelsi yllättävä kolmen ottelun tappioputki, jonka aikana keltamustat takoivat vain yhden täysosuman. Tappioita on tullut myös viime aikoina, sillä KuPS on pelannut liigapelien ohella Konferenssiliigan karsintoja, joissa se lähti laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella norjalaisen Tromsø IL:n käsittelyssä. Molemmat osaottelut menivät norjalaisille 1–0. Viimeisin kohtaaminen pelattiin tämän viikon torstaina Tromssassa, joten KuPSin palautumisaika jää lyhyeksi.

SJK puolestaan pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä viimeisin ottelu on viime viikon lauantailta. Kerholla riittää näytön haluja, sillä joukkue jäi lauantaina kotonaan 5–5-tasapeliin FC Lahden kanssa.

- KuPS on sarjan parhaita joukkueita, ja he ovat aina vahvoja kotikentällään. Tämä on meille varmasti yksi kauden haastavimmista vierasotteluista, mutta olemme todella luottavaisia omaan tekemiseemme. Viime ottelussamme petyimme tulokseen, mutta loimme tarpeeksi paikkoja.

- Olemme tehneet 10 viimeisessä ottelussa 30 maalia, joten tulemme varmasti taas luomaan paikkoja. Pystymme tekemään pari-kolme maalia ja nappaamaan sen myötä voiton, pohti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Sunnuntaina KuPS:n vieraaksi saapuvan vastustajan pelillistä antia ei kannatakaan lähteä aliarviomaan, vaan SJK:n yksilöitä pitää kunnioittaa. Kaikki tietävät myös sen, mitä huomisen ottelun panoksena on näin runkosarjan lähentyessä loppuaan.

- SJK on hyvä pallollinen joukkue, jolla on paljon hyviä yksilöitä, joten tärkeää on pitää hyvä kenttätasapaino erityisesti hyökätessä, tiivistää Honkavaara SJK:n.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: de Casseres Christian
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS - SJK Väre Areenalla sunnuntaina 4.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut