AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
EIF
4-5-1
#9 Ojala

12

(1-0)

Yleisöä 896

FC Haka
4-4-2
#6 Morais #30 Kilo
vko.31 // 3.8.2024

Ennakko: EIF-FC Haka

Ennakko: EIF-FC Haka

Kuva: Patric Westerlund

EIF saa sunnuntaina vieraakseen FC Hakan molemmille erittäin tärkeässä ottelussa. EIF putosi lauantaina jumbopaikalle ja Haka taistelee paikasta kuuden joukkoon.

Viime sunnuntaina kirvelevän 1-2 -tappion kotonaan Gnistanille kärsinyt Haka oli tuossa ottelussa pelillisesti vahvempi, mutta Gnistan käytti paikkansa tehokkaammin. Päävalmentaja Andy Smith toivookin saman vireen jatkuvan, mutta sillä erotuksella, että pallot löytävät tiensä vastustajan verkkoon paremmalla prosentilla.

– Haluan nähdä meidän pelaavan samalla asenteella ja positiivisella energialla kuin tähänkin asti. Meidän on vain käytettävä mahdollisuutemme hyödyksi paremmin!

Keväällä Valkeakoskella Haka otti pisteet EIF:lta maalein 2-1,

- Haka teki paljon asioita silloin oikein hyvin, mutta kotona meidän pitää ottaa kolme pistettä ja toivon, että myös onnistumme siinä, EIF-maalivahti Ramilson Almeida sanoo.

Almeidan mukaan EIF:n on pystyttävä hyödyntämään paikkansa paremmin kuin tähän saakka.

- Kun pelaamme kärkijoukkueita vastaan, meidän täytyy käyttää ne paikat, jotka pystymme hankkimaan. Ellemme onnistu siinä, vastustaja saa otteen ja tekee maalit omista paikoistaan.

Vastustajan taistelutahdon ja vaarallisuuden Smith myös tiedostaa.

– Varmasti taisteleva joukkue on vastassa. Olemme siinä vaiheessa kautta, että kaikki pisteet ovat tärkeitä ja etenkin he niitä tarvitsevat.

– Heillä on kyllä laatua joukkueessa riittävästi ja he pystyvät olemaan vaarallisia. Tulee olemaan varmasti kova ottelu jälleen!

FC Hakan kokoonpanossa on kolme poissaoloa, sillä pitkäaikaistoipilaan Liam Hughesin lisäksi loukkaantuneina ovat Rodrigo Macedo sekä Haymenn Bah-Traore.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Vuorinen Juuso


EIF - FC Haka Ekenäs Sparbank Arenalla sunnuntaina 4.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut