AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 2179

Ilves
3-4-3
#15 Ala-Myllymäki
vko.31 // 3.8.2024

Ennakko: AC Oulu-Ilves

Ennakko: AC Oulu-Ilves

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu pelaa jälleen tärkeistä pisteistä, kun se palaa kotinurmelleen ja kohtaa Ilveksen.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin toukokuun alussa Tammelan Stadionilla. Runsasmaalinen ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon yhden maalin turvin. Joukkueiden välisistä kohtaamisista peräti kuusi viimeisintä on päättynyt Ilveksen voittoon. Tähän lähdetään hakemaan muutosta sunnuntaina, kun Laivastonsiniset pelaavat elintärkeistä pisteistä.

Ilveksen edellisestä Veikkausliigaottelusta on vierähtänyt kaksi viikkoa. Tuolloin keltavihreät nousivat 3–2-voittoon VPS:stä, vaikka pelasivat noin 80 minuuttia alivoimaisena maalivahti Otso Virtasen saaman punaisen kortin myötä. Tärkeää voittoa seurasi kaksi upeaa Konferenssiliigan ottelua itävaltalaista FK Austria Wieniä vastaan.

– Tärkeä peli edessä ja haluamme jatkaa hyviä esityksiä. Kaiken kaikkiaan elokuu on meille mahtavaa aikaa, kun pelaamme paljon ja jokaisessa pelissä on iso panos, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

– Meidän peruspelaamisemme on sillä tavalla hyvällä mallilla, että voimme siihen luottaa, mutta meidän on tehtävä aina se työ uudelleen, jotta pystymme pitämään korkean tasomme yllä. Ja samaan aikaan huomioitava tietyt asiat Oulun pelaamisesta niin puolustamisen kuin hyökkäämisen osalta. Joukkueessamme vallitsee hyvä meininki, ja saamme kyllä kaivettua oikeanlaisen latauksen tähän peliin.

Hyökkääjä Santeri Haaralan vahva vire heinäkuussa palkittiin valinnalla Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi. Ilves-kasvatti teki heinäkuun kolmessa Veikkausliigaottelussa neljä maalia ja on noussut sarjan maalipörssissä yhden osuman päähän AC Oulun Ashley Coffeysta. Sunnuntaina hyökkääjää ei kuitenkaan nähdä Ilveksen kokoonpanossa.

– Pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi Santeri Haarala on varmuudella pois Itävallassa tulleen tällin takia. Sanden uskotaan olevan pelikuntoinen jo tulevalla viikolla, Rantanen kertoo.

Runkosarjan viisi viimeistä ottelua on käsillä ja jokaisen ottelun merkitys korostuu kierros kierrokselta. Taisteltavaa AC Oululla riittää vielä aina ylemmän loppusarjan paikasta lähtien, johon tarvitaan muilta joukkueilta apuja, mutta oman pelinkin täytyy olla uomissaan sinne asti pääsemiseksi. Jos paikka ei aukea auringossa, on kuitenkin Europaikat vielä jaossa. AC Oulun tulisi päästä mielellään seitsemänneksi sarjassa, jotta paikka Eurolopputurnaukseen olisi varma. Tulevana sunnuntaina taistellaan siis tärkeistä pisteistä loppukauden osalta monella tavalla.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Niinimäki Pietu


AC Oulu - Ilves Raatin stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, Ilveksen verkkosivut