AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3
#9 Lopez #26 Andrade Plaza Da Silva #15 Ivanovic #9 Lopez

40

(2-0)

Yleisöä 2670

EIF
4-4-2
vko.32 // 8.8.2024

Ennakko: FC Lahti-EIF

Ennakko: FC Lahti-EIF

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja EIF kohtaavat perjantai-illan ainoassa Veikkausliigan ottelussa Lahden stadionilla.

FC Lahti kohtasi kolmella edellisellä kierroksella kaikki kolme kärkijoukkuetta ja saavutti neljä pistettä. Maalihanat aukesivat Seinäjoella, jossa Lahti tasasi pisteet Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa uskomattomilla 5–5-lukemilla. Michael López osui kahdesti, Pablo Andrade, Jordão Cardoso ja Samuel Pasanen kertaalleen mieheen.

Lauantai-illan trillerissä Lahti sai vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin ja López oli jälleen vireessä. Argentiinalaiskärki osui jälleen kahdesti Lahden ja HJK kaatui uhrautuvan taistelun jälkeen lukemin 2–1.

Lahti jätti voitollaan jumbosijan taakseen ja nousi karsijan paikalle. Seuraava sijoitus on voiton päässä ja sitä Lahti lähtee hakemaan perjantaina. Lahden poissaolijoiden lista on kuitenkin jälleen pitkä. Varmasti ottelusta ovat sivussa Samuel Pasanen, Dylan Fox, Eemeli Virta, Joshua Oluwayemi, Colin Odutayo, Daniel Koskipalo ja Julius Tauriainen. Lisäksi Otso Koskisen korttitili täyttyi Klubi-ottelussa.

Toisaalta Lahden valmennusjohto saa jälleen Pablo Andraden käyttöönsä, sillä Andrade kärsi pelikieltonsa Klubi-ottelussa. FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa saman hengen jatkuvan stadionilla myös perjantaina.

– Viikkomme on ollut lyhyt ja hyvä. Olemme palautuneet hyvin. Joukkue on jatkanut hyvin työskentelyä. Loukkaantuneita pelaajia on jälleen tullut askeleen lähemmäs pelikuntoa, joten valmentajana olen siitä iloinen, sillä se antaa hiljalleen myös vaihtoehtoja. Odotettavissa on varsin erilainen ottelu kuin lauantaina. Odotan, että voimme pitää palloa pidempiä jaksoja ja emme joudu puolustamaan matalassa blokissa pitkiä aikoja putkeen. Olemme valmiita sopeutumaan vastustajan aiheuttamiin ongelmiin pelin aikana. Haluan, että pakettimme pysyy kasassa koko 90-minuuttisen ja saamme saman hengen päälle. Toivon, että lahtelaiset tulevat jälleen katsomoon ja luovat saman tunnelman kuin lauantaina. Se lietsoo myös joukkueeseen taisteluhenkeä, Duarte toteaa FC Lahden verkkosivuilla.

EIF metsästi pitkään ensimmäistä liigavoittoaan ja se tuli lopulta kesäkuussa IF Gnistania vastaan. EIF on napannut sen jälkeen vielä kaksi voittoa, mutta nyt tammisaarelaiset ovat neljän ottelun tappioputkessa. Viime sunnuntaina EIF kohtasi kotonaan FC Hakan. Salomo Ojala vei kotijoukkueen johtoon, mutta Haka pakotti EIF:in puolustamaan syvältä ja iski kahdesti. Sama toistui myös sitä edellisellä kierroksella Kuopion Palloseuraa vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Talven Liigacupissa Mukkulassa EIF meni johtoon johtoon Simon Lindholmin maalilla. Mikko Viitikko lensi ulos kentältä noin kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Lahti nousi vajaalla tasoihin ja ohi. Ensin Asaad Babiker toi Lahden tasoihin ja Colin Odutayo upotti hankkimansa rangaistuspotkun varmasti sisään varmistaen voiton. Myös liigaottelussa Tammisaaressa EIF meni johtoon Lucas Forsten-Kaufmannin osumalla. Odutayo toi Lahden tasoihin noin vartti ennen loppua. Forsten-Kaufmann hölmöili itsensä vielä suihkuun, mutta Lahti ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa vaan pisteet tasattiin lukemin 1–1.

- Kaikki ottelut ovat meille nyt kuin finaaleja ja tuovat samalla meille myös vähän paineita. Ne meidän pitää pystyä käsittelemään oikealla tavalla, mikäli haluamme säilyä, luonnehti puolestaan EIF:n päävalmentaja Gabri Xatart Västra Nylandille.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Kemppinen Antti
4.ET: Sandmark Henrik

FC Lahti - EIF Lahden Stadionilla perjantaina 9.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Västra Nyland