AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#22 Dunwoody

10

(1-0)

Yleisöä 1375

FC Inter
4-3-3
vko.32 // 9.8.2024

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulun runkosarjan pelit käyvät vähiin, kun se kohtaa lauantaina toiseksi viimeisessä kotiottelussa FC Interin.

AC Oulun kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet haastavia, eikä lauantainakaan varmasti joukkue pääse helpolla. Turkulaiset ovat hävinneet viimeksi noin kaksi kuukautta sitten ja onkin tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin alkukaudesta Turussa. Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta tasapeliin. FC Inter on ollut Laivastonsinisille viime vuosina haastava vastustaja ja viimeisin voitto Veikkausliigassa turkulaisista on kolmen vuoden takainen kotivoitto.

Interin taistellessa ylemmästä jatkosarjasta AC Oulun käsissä on vielä taistelu seitsemännestä sijasta, joka oikeuttaisi Eurolopputurnaukseen. Päävalmentaja Konstantin Bratsoksen on nyt keksittävä uudet keinot, jotta pisteet jäävät Ouluun. Tätä ei helpota lainkaan se, että paras maalintekijä Ashley Coffey on pelikiellossa ja päävalmentaja on itse katsomossa tulevasta ottelusta. Uusien ratkaisijoiden on noustava esiin, jotta päästään taas kahden ottelun jälkeen heiluttamaan vastustajan verkkoja. Aiempien kohtaamisten perusteella lauantain ottelusta ei tule tunnetta puuttumaan.

- Positiivisena asiana haastavassa pelissä Ilvestä vastaan näin sen, että teimme kovasti töitä joukkueena vajaalla miehityksellä. Loimme paikkoja pelissä sillä pelisuunnitelmalla, joka sovittiin ennen peliä, AC Oulun keskikenttämies Jake Dunwoody sanoo.

- Seuraavan ottelun merkitys on valtava, sillä meidän täytyy saada kolme pistettä. Nautin kotipeleistä ja fanien tuesta. Meillä on poissaoloja pelikieltojen vuoksi, joten tämä on myös loistava mahdollisuus monelle pelaajalle nousta parrasvaloihin.

Inter on parantanut peliään etenkin tuloksellisesti kauden edetessä ja alla on kaikki kilpailut laskien jo yhdeksän tappiottoman ottelun putki.

- Iloinen ja luottavainen tunnelma, nyt on alkanut tulla omalla tekemisellä hyviä tuloksia ja myös nolla pysynyt omissa useamman kerran, Inter-puolustaja Jussi Niska kertoo.

Mestaruussarjapaikan kannalta lauantain ottelu on Interille erittäin tärkeä, mutta Niska ei halua ladata tästä ylimääräisiä paineita.

- Jokainen peli on yhtä tärkeä, jokaiseen peliin lähdetään taistelemaan kolmesta pisteestä. Turha sarjataulukkoa on sen enempää katsella, mutta varmaan tässä ottelussa pieni ekstralataus on.

Oman mausteensa ottelulle tuo pelaaminen Raatin luonnonnurmella.

- Nyt tietysti alusta vaihtuu ja ollaan treenattu luonnonnurmella ja toki myös scoutattu AC Oulua. Siellä on ollut muutoksia päävalmentajaa myöten. Varmasti tosi sisuuntunut vastustaja tulee lauantaina ajatellen vielä heidän edellisottelussa saamiaan punaisia, ei helppoa ottelua varmasti tule.

AC Oulua vastaan Interin kokoonpanossa ei nähdä keskikentällä Kevin Jansenia ja Bismark Ampofoa eikä puolustuslinjassa Mikael Alménia. Lisäksi Thomas Lahdensuo kärsii ottelussa pelikiellosta korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Korkalainen Tatu


AC Oulu - FC Inter Raatin stadionilla lauantaina 10.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Interin verkkosivut