AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3
#10 Riski #29 Haarala

20

(1-0)

Yleisöä 4931

IFK Mariehamn
3-5-2
vko.32 // 10.8.2024

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Kuva: Jimi Soinila

Ilveksen kova ottelutahti jatkuu, kun IFK Mariehamn saapuu sunnuntaina vieraaksi Tammelan Stadionille.

Ilves taisteli komeasti Konferenssiliigassa torstaina 1-1-tasapelin Djurgårdenia vastaan ja joukkueen itseluottamus on taatusti tapissa. Myös ottelut Veikkausliigassa ovat viime viikot menneet positiivisissa merkeissä ja Ilves taistelee edelleen kärkisijoista.

IFK Mariehamn on ajautunut tappioputkeen ja FC Lahden perjantaisen voiton myötä sijoitus putosi karsijan paikalle – tosin vain maalierolla ja Grönvittillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Sarjataulukon perusteella Ilves on selkeä ennakkosuosikki, mutta IFK Mariehamn pääsee otteluun levänneenä, kun Ilveksellä on alla kova eurocup-ottelu torstailta.

- Ilves on hyvä joukkue, joka mielellään pitää paljon palloa ja kierrättää sitä. Heillä on nyt kolme ottelua lyhyen ajan sisällä, joten toivottavasti pystymme siitä ottamaan jotain hyötyä irti. Joka tapauksessa kova tehtävä meillä on edessä, paluun IFK:n kokoonpanoon pelikieltonsa jäljiltä tekevä Thomas Fonsell arvioi.

Fonsell on pelikieltonsa sovittanut, mutta vastaavasti IFK-puolustuksesta on pelikiellon takia nyt sivussa edellisottelussa punaista korttia katsellut Patrik Raitanen. Noah Nurmi kuntouttaa edelleen itseään ja lisäksi Ilveksestä lainalla oleva maalivahti Johannes Viitala ei saa pelata omaa seuraansa vastaan.

Ilvekseltä ovat sunnuntain ottelusta pelikiellossa maalivahti Otso Virtanen ja Joona Veteli. Loukkaantuneena olevista pelaajista Vincent Ulundu on sivussa pidempään ja Maksim Stjopin joitakin viikkoja.

– Kaikki mahdollinen on tehty palautumisen edistämiseksi, ja joukkueesta pystyy aistimaan oikeanlaisen asenteen. Huolehditaan edelleen, että tehdään peruspelaamista hyvällä tasolla ja ollaan teräviä molemmissa bokseissa, niin se kantaa pitkälle. Jälleen se työ täytyy tehdä alusta ja lyhyen palautumisen jälkeen, mutta olen vakuuttunut, että olemme siihen valmiita, Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen sanoo.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Roth Matti


Ilves - IFFK Mariehamn Tammelan stadionilla sunnuntaina 11.8. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut