AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#11 Lanquedoc

22

(0-2)

Yleisöä 2488

KuPS
4-4-2
#13 Oksanen #33 Hämäläinen
vko.32 // 10.8.2024

Ennakko: FC Haka-KuPS

Ennakko: FC Haka-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Sunnuntaina on tarjolla tulikuuma Veikkausliiga-ottelu, kun FC Haka saa Tehtaan kentällä vastaansa sarjakärki Kuopion Palloseuran. Ottelu alkaa kello 17.00.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa Kuopiossa ja tuolloin Haka oli maalin verran parempi, voittaen ottelun Juho Kilon osumalla 1-0. KuPS on muutoinkin ollut koskilaisille sopiva vastustaja, sillä seitsemästä edellisestä kilpailullisesta ottelusta Haka on voittanut kolme, KuPS kaksi ja kahdesti on päädytty tasapeliin.

FC Hakan kokoonpanossa tulee sunnuntaina varmuudella olemaan yksi muutos, sillä vakioavaajana ollut Juho Kilo siirtyi viikolla Hollantiin eikä näin ollen ole enää valmennuksen käytettävissä. Nähtäväksi jää, että millaista roolia niin ikään viikolla hankitulle Oskari Salliselle on luvassa debyytissään. Kilon lisäksi Hakan kokoonpanosta on poissa Rodrigo Macedo, jonka pelaajasopimus purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Loukkaantumisista johtuen sivussa on Haymenn Bah-Traore sekä pitkäaikaistoipilas Liam Hughes.

Hakan harjoitusviikko on pelaajaliikenteestä riippumatta sujunut samoissa merkeissä kuin aina ennenkin.

– Olemme käyneet läpi pelisysteemiämme sekä keskittyneet pienten yksityiskohtien hiomiseen. Jos pystymme viemään harjoitellut asiat otteluun, meillä on mahdollisuus ihan mihin vain, FC Hakan päävalmentaja Andy Smith sanoo seuran verkkosivuilla.

– Vastassa on ehdottomasti vahva joukkue. KuPS on tasaisen vahva ihan jokaisella osa-alueella, joten meidän on onnistuttava myös omassa pelissämme joka osa-alueella.

– Mutta loppujen lopuksi tämä on vain yksi ottelu muiden joukossa ja lähdemme siihen kuten aina, annamme kaikkemme ja olemme paras versio itsestämme!

Kuopion Palloseuran tie Konferenssiliigan karsinnoissa päättyi viime viikolla Tromssassa, kun norjalainen suurseura Tromsø IL oli lopulta vahvempi yhteismaalein 2–0. Paluureissun reilun 800 matkustuskilometrin jälkeen kuopiolaiset kuitenkin osoittivat olevansa valmiina Veikkausliigan mestaruuskamppailuun: saman viikon sunnuntaina pelattu kärkiottelu KuPS – SJK päättyi upeaan 2–1 kotivoittoon.

Eurotaipaleen katkettua on kuopiolaisjoukkue päässyt harjoittelemaan ja valmistautumaan pitkästä aikaa kokonaisen viikon – helpolla ei siltikään KuPS tule sunnuntaina pääsemään.

Tehtaan kentällä vieraileminen ei ole ollut viime vuosina helppoa Veikkausliigajoukkueille. FC Haka on luonut kotikentästään itselleen paikan, jossa tulosta tuntuu tulevan aina. Kuluvalla kaudella joukkue on hävinnyt kotonaan vain kaksi kertaa ja vastaavasti viime vuonna Haka ei hävinnyt kertaakaan Tehtaan kentällä.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara tietää, että edessä on haasteellinen ottelu, mutta avaimet voittoon on olemassa.

- Hyvä joukkue vastassa, pieni muutos kun Juho Kilo lähti pois. Hakalla löytyy kyllä laatua, erittäin hyvät ulkomaalaiset pelaajat ja erittäin hyvä pallollinen joukkue. Pelaa vahvasti ja luo paljon maalipaikkoja, iso haaste tiedossa, Honkavaara miettii KuPS:n sivuilla.

Erotuomari: Manninen Joona
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Mäkinen Kalle


FC Haka - KuPS Tehtaan kentällä sunnuntaina 11.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan ja KuPS:n verkkosivut