AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
EIF
4-5-1

03

(0-0)

Yleisöä 1640

HJK
4-3-3
#17 Bande #17 Bande #22 Möller
vko.33 // 17.8.2024

Ennakko: EIF-HJK

Ennakko: EIF-HJK

Kuva: Patric Westerlund

EIF lähtee sunnuntaiseen kotiotteluunsa HJK:ta vastaan haastavassa tilanteessa ja samalla uudessa komennossa Christian Sundin tartuttua päävalmentajan tehtäviin.

Jos on ollut EIF:ssa melkoisen turbulentti viikko, myös HJK:n valmistautuminen tärkeään Veikkausliiga-koitokseen on kaukana parhaasta mahdollisesta. Joukkue hikoili Montenegron kuumassa illassa jatkopaikan vasta rankkarikisassa Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä. Puolen tusinaa pelimiestä vietti lähes 30-asteisessa illassa kentällä täydet 120+ minuuttia.

Myöhäisen alkamisajankohdan vuoksi joukkue oli päättänyt jäädä yöksi Balkanille, ja hotellin kuntosalilla saatiinkin perjantaina rauhassa karistella kuonaa kehoista.

Matkustustavan valinta sen sijaan yksiselitteisesti epäonnistui. Yksityiskone, joka pääsi lopulta lähtemään perjantai-iltana kaksi tuntia aikataulusta jäljessä, oli valmistautunut matkaan kolme päivää paistinpannulla nimeltä Podgorican lentokenttä.

Aurinko oli "hellinyt" piskuista konetta sellaisella voimalla, joka anniskeli ulkona varjossakin yli 40 asteen lämpötilan. Lentohenkilökunnan mukaan Podgorican kentältä ei ollut löytynyt charterien tarpeisiin normaalisti tarjottavia kannettavia ilmastointilaitteita, joten kun joukkue asteli Saabiin, vastassa oli nahkapenkein varusteltu, oikein hyvin lämmitetty sauna. Lämpöasteet olivat sitä luokkaa, että normaalista ulkolämpömittarista elohopea olisi roiskunut ulos.

Kuvaavaa on, että kun joukkue joutui kertaalleen astelemaan koneesta ulos ennen lähdön onnistumista, tuntui 40 asteen ulkolämpötila viileältä. Niinpä Euroopan halki leijaili hitaalla potkurikoneella, Puolan yössä suoritetun koneen tankkaustauon kera, hiestä kirjaimellisesti läpimärkä ja siten alkumatkasta pitkälti paidaton 30 hengen herraseurue.

– Jos jotain positiivista pitää matkustamisesta hakea, niin joukkue on yhtenäisempi kuin koskaan. Logo rinnassa myös velvoittaa. Lähdemme hakemaan Tammisaaresta kauden ensimmäistä voittoa EIF:stä, kommentoi päävalmentaja Toni Korkeakunnas seuran sivuilla.

Sunnuntaina myös HJK:n laaja rinki saa mahdollisuuden näyttää vahvuuttaan, koska kierrätystä avauskokoonpanoon olisi ollut rankan torstain jäljiltä luvassa joka tapauksessa. Pelikiellossa Klubista on korttitilin täyttymisen vuoksi Aapo Halme.

Positiivisten uutisten listalle nousee toinen toppari Daniel O'Shaughnessy, joka rikkoi heinäkuussa treeneissä tapahtuneessa taklauksessa solisluunsa. Hän on kuitenkin toipunut loukkaantumisesta ja on taas pelikunnossa.

– Saamme varmasti erinomaisen joukkueen sunnuntaina kentälle, Korkeakunnas toteaa.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Silén Eetu
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Kontinen Joona


EIF - HJK Ekenäs Sparbank Arenalla sunnuntaina 18.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut