AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#8 Pennanen

10

(0-0)

Yleisöä 4106

Ilves
3-4-3
vko.33 // 17.8.2024

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuva: Niklas Pehkonen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu todellisella kärkikamppailulla, kun Palloseura isännöi runkosarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella sarjakakkosta Ilvestä. Ottelu alkaa Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 18.8. kello 16:00.

Joukkueet astuvat Väre Areenan tekonurmelle hyvin erilaisista lähtökohdista. KuPS pelasi viimeksi viime sunnuntaina Valkeakoskella, jolloin toisen jakson sulaminen maksoi kuopiolaisille kaksi pistettä. Vastaavasti Ilveksen ohjelma on ollut tiukempi johtuen europeleistä: joukkue pelasi viimeksi torstaina ruotsissa tiukan tappion Djurgårdenin vieraana. Euroreissu toi myös tamperelaisille matkarasitusta, sillä joukkue palasi vasta perjantaina Ruotsista ja nyt edessä on ajomatka Kuopioon.

Kuopion Palloseura pitää sarjan kärkipaikkaa 38 pisteellään, mutta takaa-ajajat ovat kuopiolaisittain pelottavan lähellä. Ilves on toisena 35 pisteellään ja samoissa pisteissä on myös SJK, mutta seinäjokiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Neljäntenä sarjataulukossa on HJK, joka on Kuopion Palloseuraa neljä pistettä jäljessä. KuPSin voitto nostaisi kuopiolaiset hyviin asetelmiin ajatellen Mestaruussarjaa.

Ottelun lähtökohdat ovat selkeät. Kuopion Palloseuralla olisi tilaisuus vankistaa johtoasemaansa Veikkausliigassa ja sitä kautta pitää mestaruushaaveet tukevasti omissa käsissään. Ilves metsästää kuopiolaisten päänahkaa, sillä voitolla tamperelaiset nousisivat tasapisteisiin KuPSin kanssa, mutta ottaisivat sarjataulukon kärkipaikan maalieron turvin.

KuPS ja Ilves kohtaavat sunnuntaina toisen kerran tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin yli 6 000 katsojan edessä Tammelassa, jolloin KuPS haki täyden pistepotin Saku Savolaisen lisäajan maalilla.

Kuopion Palloseuran leirissä ei jääty surkuttelemaan viime sunnuntain tasapeliä, vaan katse siirrettiin heti tulevaan. Keltamusta on saanut rauhassa valmistautua otteluun läpi viikon ja tunnelataus kärkiotteluun tulee varmasti olemaan kunnossa.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa, että sunnuntaisen ottelun vastus on niin hyvä kuin ennakkoon on odotettukin.

- Hieno matsi tulossa. Ilves teki hienon taipaleen Euroopassa ja näyttivät kuinka hyvä joukkue ovat. Ei me mitään muuta odoteta tänne kuin hyvää Ilvestä, kertoo Honkavaara KuPS:n sivuilla.

Ilveksellä on jälleen alla noin 66 tunnin valmistautumisaika edellisen ottelun päättymisestä siihen, kun ottelu alkaa sunnuntaina Kuopiossa kello 16.00. Tiheä ottelutahti ja nyt ohjelmaan sisältyneet matkustamiset Tukholmasta Tampereelle ja eilen Tampereelta Kuopioon asettavat tietenkin omat haasteensa palautumiseen ja valmistautumiseen.

Ilves julkisti Isaac Atangan loppukauden lainasopimuksen. Norjasta Aalesunds FK:sta siirtynyt 24-vuotias ghanalainen pystyy pelaamaan kaikkia kolmea ylintä pelipaikkaa.

Ilveksen pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi Oiva Jukkolan ja Santeri Haaralan pelaaminen KuPS:aa vastaan on epävarmaa flunssan takia.

– Jälleen on tehty kaikki, mitä pystytään niin palautumisen kuin valmistautumisen osalta. Pelaajat ovat hoitaneet oman osansa todella hyvin, ja siellä on kova halu pelata, vaikka kuormat ovatkin isoja, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS - Ilves Väre Areenalla sunnuntaina 18.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut