AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-5-2
#6 Halme

10

(0-0)

Yleisöä 5802

FC Inter
4-3-3
vko.34 // 24.8.2024

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK isännöi sunnuntaina FC Interiä ottelussa, jossa kummallakin on isot panokset.

HJK selvisi vaisusta peliesityksestä huolimatta kuivin jaloin Torshavnin tuulista torstaina, kun Konferenssiliigan karsinnan avausosasta oli tuomisina tasapeli. Loukkaantumisten suhteenkaan HJK ei kokenut takaiskuja.

Paluumatka Lammassaarilta sujui suunnitellusti, vaikka kova tuuli ja sade laittoivatkin keskiyön lähdön vaakalaudalle. Kone pääsi kuitenkin ilmojen teille ja toi joukkueen turvallisesti ja jopa suunniteltua aikaisemmin kotimaahan. Töölössä oltiin aikaeron vuoksi perjantaina aamuviiden jälkeen Suomen aikaa, ja lauantain treeneissä pelaajienkin katseet olivat jo tiukasti Interissä.

Turkulaiset saapuvat Stadiin hyvässä loppukesän vireessä. Keväällä pahasti alisuorittaneet sinimustat taistelevat vielä paikasta ylemmässä loppusarjassa eli Mestaruussarjassa. Viidessä viime pelissään Inter on tehnyt Veikkausliigajoukkueista eniten maaleja (15) ja päästänyt vähiten (3).

- Luvassa on jännittävä peli. Katsomossa on aina loistava tunnelma, ja toivommekin taas näkevämme ison joukon meidän kannattajia Helsingissä tukemassa meitä. Tarvitsemme teidän energiaa ja luomaanne tunnelmaa, josta saamme lisäboostia kentälle, Interin hyökkääjä Darren Smith ennakoi.

Yhtä lailla sunnuntain ottelu on tietysti erinomaisen tärkeä HJK:lle. Veikkausliigaa on jäljellä enää seitsemän kierrosta, ja KuPS on neljän pisteen karkumatkalla. Voittamalla kaksi viimeistä runkosarjapeliä (Inter ja VPS) HJK on varmuudella vähintään runkosarjan kakkonen, mutta pahasti sässimällä sijoitus voi olla myös neljäs.

HJK-ottelussa Interin kokoonpanossa ei nähdä Kevin Jansenia, Bismark Ampofoa eikä Mikael Alménia. Lisäksi Johannes Yli-Kokko on sivussa ottelusta, sillä heinäkuussa HJK:sta Interiin siirtyneen YK:n sopimusneuvotteluissa seurat sopivat, ettei "YK" pelaa vanhaa seuraansa vastaan kaudella 2024.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Pesonen Miika


HJK - FC Inter Bolt Arenalla sunnuntaina 25.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut