AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1342

FC Haka
4-3-3
#27 Olusanya
vko.34 // 23.8.2024

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan lauantaina FC Hakan.

AC Oulu koki karvaan tappion viime kierroksella Gnistanin vieraana, mikä tarkoittaa sitä, että Laivastonsinisten pelit jatkuvat runkosarjan jälkeen Haastajasarjassa. Panosta lauantain pelistä ei kuitenkaan missään nimessä puutu, sillä Laivastonsiniset tarvitsevat kipeästi pisteitä Eurolopputurnausta silmällä pitäen.

- Aivan samalla tavalla tähän otteluun lähdetään kuin mihin tahansa muuhun otteluun. Olemme olleet melko hyviä kotona ja saaneet hyviä tuloksia täällä niin uskon, että voimme jatkaa siitä mihin olemme jääneet, AC Oulun puolustaja Juho Lehtiranta sanoo.

AC Oulu on ollut tällä kaudella erityisen vahva kotonaan ja etenkin puolustus on ollut tiivis. Joukkue on päästänyt kymmenessä kotiottelussaan vain yhdeksän maalia. Oulu saa ison edun luonnonnurmesta, minkä Hakan päävalmentaja Andy Smith myöntää myös olevan koskilaisille iso haaste.

– Kenttä tulee olemaan iso haaste ja joudumme hieman muuttamaan oma peliämme sen johdosta. Vastassa on fyysinen ja suoraviivainen joukkue, joten haastava paikka hakea pisteitä.

– Olen kuitenkin täysin luottavainen, että jos pystymme välttämään huolimattomuudesta johtuvat virheemme, pystymme voittamaan ottelun, Smith sanoo.

Joukkueiden välinen ensimmäinen kohtaaminen pelattiin toukokuun lopulla Valkeakoskella. Maalirikkaasta kohtaamisesta ei tapahtumia puuttunut. Hakan eduksi maalin erolla päättyneessä ottelussa nähtiin peräti seitsemän täysosumaa, neljä keltaista korttia sekä molemmilta joukkueilta epäonnistunut rangaistuspotku. Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhdeksän kertaa, joista molemmat joukkueet ovat selvinneet kolme kertaa voittajana, kolmen ottelun päättyessä tasapeliin.

- Haka on laadukas joukkue, missä on paljon hyviä pelaajia ja he ovat pelanneet hyvin tällä kaudella. He taistelevat tosissaan mitaleista tänä vuonna, joten odotan kovaa ja haastavaa ottelua. Meidän täytyy pelata hyvin jos haluamme saada pisteitä. Uskon kuitenkin, että voimme pitää hyvän kotiotteluvireen yllä voittaa Hakan, Lehtiranta miettii.

Ottelu on Hakalle kolmas seitsemään päivään eikä lähtökohtia helpota se, että alla on kaksi kirvelevää tappiota sekä avainpelaajien Niklas Fribergin ja Nikolas Talon poissaolot. Friberg loukkaantui keskiviikkona ja Talo puolestaan kärsii sunnuntaina saamastaan punaisesta kortista seurannutta pelikieltoa. Edellä mainittujen lisäksi loukkaantuneina ovat edelleen Haymenn Bah-Traore sekä Liam Hughes. Smith lupaa myös rotaatiota lauantaille.

– Meillä on isoja minuutteja pelanneita pelaajia, joten tulemme tekemään muutoksia kokoonpanoon. Minulla on joka tapauksessa täysi luotto, että saamme jalkeille nälkäisen ja näytönhaluisen joukkueen.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Karstila Juhani
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Korkalainen Tatu


AC Oulu - FC Hakan Raatin stadionilla lauantaina 24.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Hakan verkkosivut