AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2
#11 Diawara #11 Diawara #18 Saarinen

30

(1-0)

Yleisöä 3071

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.34 // 24.8.2024

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Kuva: Niklas Pehkonen

Upea suomalainen jalkapallokausi lähenee loppuhuipennusta, kun Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä vain kaksi ottelukierrosta.

Kuopion Palloseuralla on tällä hetkellä hyvin pullat uunissa – neljän pisteen johtoasema tarkoittaa sitä, että voittamalla IFK Mariehamnin varmistaisi se samalla runkosarjan voiton.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin ja uskoo, että Suomen Cupin välieräottelun voitto toi lisäenergiaa joukkueelle.

- Olemme harjoitelleet SJK-pelin jälkeen todella kevyesti ja uskon, että olemme huomenna iskussa. Saimme SJK-voitosta hyvin lisäenergiaa. Tänään näytti ihan hyvältä harjoituksissa, kertoo "Honsu".

Huomisen ottelun vastus on kokenut viime kohtaamisesta muutoksia niin valmennusosastolla kuin pelitavassa – sen tietää myös Honsu.

- IFK Mariehamn on esiintynyt vaihtelevasti valmentajan vaihtumisen jälkeen, mutta sapluuna on heillä selkeästi muuttunut neljän alakertaan. Lahtea vastaan he olivat hyviä, mutta Gnistan-peli oli heiltä heikko, joten nyt ainoa tavoite on päästä voittojen tielle. Hinnalla millä hyvänsä, kertoo Honkavaara huomisesta vastustajasta.

IFK Mariehamnilla on meneillään KuPS:n tapaan tiukka viikko. Sunnuntaina FC Lahtea vastaan pelatun kotiottelun jälkeen Grönvitt kävi keskiviikkona Helsingissä Gnistanin vieraana ja matka kohti Kuopiota alkoi jo hyvissä ajoin lauantaina.

Kuopioon IFK Mariehamn lähtee joka tapauksessa mielessään sarjan kärkijoukkueen horjuttaminen.

- Suuntaamme Kuopioon tietysti taistelemaan kolmesta pisteestä, mutta meidän pitää kamppailla kovasti saadaksemme jotain mukaamme. KuPS on liigan parhaita joukkueita pyörittämään palloa joukkueen sisällä ja he ovat lisäksi hyvässä vireessä, mikä tekee tehtävästämme haastavan, IFK-laituri Hugo Cardoso miettii.

- Meidän pitää vain uskoa omaan pelaamiseemme ja pyrkiä hyödyntämään vastustajan heikkoudet maksimaalisesti.

Cardoson mukaan KuPS tulee todennäköisesti pitämään palloa enemmän, mutta IFK:n pitää hyödyntää vastaiskuihin avautuvat paikat ja pystyä myös itse pitämään palloa.

- Mekin tietysti pidämme mielellämme palloa, mutta meidän pitää prässätä järkevämmin kuin edellisessä ottelussa. Sen lisäksi meidän pitää pelata viisaasti, kun meillä on pallo, jottei meidän tarvitse jahdata vastustajaa ja kuluttaa energiaa turhaan, portugalilainen sanoo.

Keltamustan asetelmat loppukautta varten ovat hyvät, mutta mitään ei ole vielä voitettu.

- Meille peli on huipputärkeä ajatellen hyviä asemia yläloppusarjaan, ja voimme jopa varmistaa runkosarjan voiton. Työ pitää kuitenkin tehdä ensin, tiivistää Honkavaara.

IFK Mariehamnilla ei pitkästä aikaa ole pelikieltoja. Noah Nurmi ja Patrik Raitanen ovat loukkaantuneina, mutta loppuviikolla IK Startista lainattu puolustaja Kalle Wallius saattaa olla kokoonpanossa jo sunnuntaina.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS - IFK Mariehamn Väre Areenalla sunnuntaina 25.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut