AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3
#4 Engström

13

(1-1)

Yleisöä 3097

HJK
4-3-3
#42 Meriluoto #42 Meriluoto #94 Erwin
vko.35 // 31.8.2024

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa tulevana sunnuntaina kotikentällään, kun HJK saapuu Raidan vieraaksi Hietalahden Lemonsoft Stadionille.

VPS janoaa edelleen omaa paikkansa liigan mitalisijakilpailussa, ja voitto HJK:sta sunnuntaina olisi merkittävä pistesaalis myös tätä ajatellen. Toisaalta Vaikka jopa yksi piste varmistaisi Raidan paikan mestaruussarjassa.

HJK tanssahteli torstai-iltana Bolt Arenan pukukopissa Konferenssiliigapaikan kunniaksi, mutta heti perjantaiaamuna koko joukkue oli samassa paikassa taas työn touhussa.

Lauantaina aamupäivällä vuorossa olivat VPS-ottelun valmistavat harjoitukset ja lounaan jälkeen bussi otti suunnan kohti länsirannikkoa.

Jälleen kerran kyseessä on HJK:n mestaruustaiston kannalta iso ottelu. KuPS on neljä pistettä edellä, kun matkaa maaliin on kuusi kierrosta, joten Klubilla ei ole enää varaa pudotella pisteitä. Voitolla HJK varmistaisi runkosarjan kakkossijan, tappiolla Ilves voisi vielä tulla ohi.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ennakoi, että Klubin viime aikojen otteluruuhkalla voi olla mahdollisesti vaikutusta töölöläisten suoritukseen sunnuntaina. Puolivaloilla Raita ei kuitenkaan missään nimessä lähde sinivalkoisia kohtaamaan, päinvastoin. Nuorelan mukaan sunnuntaina Raidalta vaaditaan kympin suoritusta.

- Klubi on pelannut viime aikoina paljon pelejä, ottelemalla viikolla Euroopassa ja viikonloppuna liigassa. He ovat kierrättäneet pelaajia otteluruuhkan seurauksena, ja heillä on myös siihen materiaalia. On mahdollista, että pelaajia vaihtuu sunnuntaina, matto taso tulee silti olemaan varmasti korkealla. Toivomme kuitenkin tietysti, että pikkuhiljaa heillä alkaisi jalka painamaan.

- Klubi on kuitenkin aina Klubi, ja joudumme pelaamaan huippupelin, jos aiomme saada tulosta aikaiseksi, Nuorela huomauttaa.

HJK tuleekin jälleen kierrättämään kokoonpanoaan europelin jäljiltä tuntuvasti. Juuri VPS:stä maanantaina Klubiin siirtynyt Roni Hudd ei ole vielä kokoonpanossa, koska hän debytoi sinivalkoraidoissa lauantaina HJK Klubi 04:n matsissa Keravalla.

Nuorelan mukaan Vepsunkin kokoonpanoon on luvassa muutoksia, etenkin hyökkäysparin suhteen muuttuneiden olosuhteiden seurauksena.

- Kokoonpanossa tullaan näkemään muutoksia. Esimerkiksi viime pelissä avannut hyökkäyspari on poissa Emmanuelin (Ogude) ollessa pelikiellosta ja Ronin (Hudd) siirtyessä HJK:n riveihin. Positiivista kuitenkin on, että todennäköisimmin Pedro (Justiniano) on taas pelikunnossa, ja Prosper (Ahiabu) palaa kentälle pelikiellon jälkeen, Nuorela kertoo.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Mäkinen Kalle


VPS - HJK Lemonsoft Stadionilla sunnuntaina 1.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut