AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#10 Lingman #80 Palumets

22

(1-1)

Yleisöä 5591

SJK
4-5-1
#44 Ndiaye #9 Moreno Ciorciari
vko.37 // 13.9.2024

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK palaa Boltille Mestaruussarjan avauksen merkeissä lauantaina klo 15, kun vieraaksi saapuu SJK.

Klubi lähti maajoukkuetauolla itseluottamusta täynnä. Joukkue on viiden kierroksen kuntopuntarissa Gnistanin perässä kakkosena, ja KuPS on sarjakärjessä enää pisteen päässä. Edessä on vain viiden ottelun mittainen Mestaruussarja, jonka aikana runkosarjan kuusi parasta kohtaavat toisensa kertaalleen.

Seinäjokelaiset ovat vielä kelpo asemissa sarjassa, sillä SJK on 36 pisteellään neljäntenä. Ero kolmantena olevaan Ilvekseen on kolme pistettä. Sarjakärki KuPS on jo kahdeksan pisteen päässä ja toisena oleva HJK seitsemän pisteen päässä, mutta erot ovat vielä kurottavissa kiinni.

SJK:lta kuitenkin odotetaan parannusta, ja maajoukkuetauon toivotaan auttaneen Kerhon takaisin huippuvireeseen. SJK:n pelissä on edelleen näkynyt paljon vahvoja piirteitä, mutta tulokset eivät ole tyydyttäneet viime aikoina, sillä kuudesta viimeisestä sarjaottelusta on irronnut vain yksi voitto. Tänä aikana Kerho koki myös kirvelevän välierätappion KuPSille Suomen Cupissa.

Lauantain vastustaja HJK on löytänyt viime viikkoina varmuuden otteisiinsa ja alkanut tehdä sellaista tulosta, jota siltä on odotettu. Veikkausliigassa se on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi ja tehnyt näissä väännöissä yhteensä 13 maalia ja päästänyt vain kolme. Klubi päätti runkosarjan kolmen ottelun voittoputkeen, jonka aikana kaatuivat EIF, Inter ja VPS.

- HJK on ollut todella hyvä viime otteluissaan, ja he eivät ole hävinneet yhtäkään peliä sitten elokuun alun. Heillä oli kesällä vaikeuksia, mutta he ovat selvittäneet ne. Me taas olemme pelanneet koko kauden hyvin, mutta emme ole saaneet haluttuja tuloksia viime otteluissa, vaikka olisimme ansainneet enemmän. Olemme todellakin valmiita tähän haasteeseen ja itseluottamusta täynnä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Lauantaina molemmilla joukkueilla on vajausta oikealla laidallaan: SJK:n oikea puolustaja Dario Naamo siirtyi viime viikolla Itävaltaan, ja Klubilla on samalla tontilla loukkaantumisia: sekä Miska Ylitolva että Kevin Kouassivi-Benissan loukkaantuivat runkosarjan päätöskierroksella Vaasassa, eikä kumpikaan ole lauantaina käytettävissä.

Erotuomari: Manninen Joona
AET 1: Kuukasjärvi Arttu
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Al-Emara Mohammad


HJK - SJK Bolt Arenalla lauantaina 14.9. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut