AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

03

(0-2)

Yleisöä 1601

SJK
4-5-1
#7 Karjalainen #37 Paananen #9 Moreno Ciorciari
vko.38 // 19.9.2024

Ennakko: FC Haka-SJK

Ennakko: FC Haka-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Hakan ottelut Veikkausliigan Mestaruussarjassa jatkuvat perjantaina, kun Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu Tehtaan kentälle.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden Veikkausliigassa ja molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa. Tehtiksellä Haka vei ottelun toukokuussa nimiinsä 2-0 ja kesäkuussa SJK puolestaan oli kotonaan maalein 2-1 parempi.

SJK on osunut Veikkausliigassa viidesti Hakaa enemmän ja joukkueen 42 maalista vastuuta on eniten kantanut hyökkääjä Jaime Moreno, joka on osunut kaikkiaan kymmenen kertaa.

Valkopaitojen päävalmentaja Andy Smith peräänkuuluttaakin että vieraiden riveistä löytyy vaarallisuutta, mihin pitää olla valmiita.

– SJK on vaarallinen joukkue, minkä riveissä on muutama fantastinen yksilö. Meidän on oltava valmiina ja keskittyneenä alusta alkaen, ja mikäli siinä onnistumme, luvassa on hyvä esitys. Viime ottelussa, jos unohdamme muutamat yksittäiset tilanteet, niin pelaajamme esiintyivät loistavasti. Jos pystymme samaan koko 90 minuuttia, niin saamme perjantaina hyvän tuloksen.

– Meillä on alla hyvä treeniviikko, joukkueessa on hyvä henki päällä ja odotamme innoissamme huomista, Smith sanoo.

SJK avasi Mestaruussarjan pelinsä vahvalla esityksellä viime lauantaina HJK:n vieraana Helsingissä, jossa seinäjokelaiset nousivat lopussa 2–2-tasalukemiin ja poistuivat pääkaupungista yhden sarjapisteen kera. Kerhon Fallou Ndiaye vastasi ottelun avausmaalista 42. minuutilla, mutta Lucas Lingman ja Kevor Palumets nostivat kotijoukkueen kuskin paikalle. SJK teki kuitenkin lopussa vahvan rynnistyksen ja nousi lisäajalla tasalukemiin Jaime Morenon osumalla.

- Hakalla on luultavasti sarjan parhaiten organisoitu puolustus. He pelaavat hyvin yhteen ja tiiviisti, joten hyökkäyksen on vaikea murtautua vapaisiin tiloihin. He ovat myös osoittaneet olevansa vaarallisia tilanteenvaihdoissa, ja heidän laiturinsa ovat erinomaisia 1 vs. 1 -tilanteissa. Ihailen sitä tapaa, jolla he pelaavat, mutta olemme osoittaneet, että pystymme loistamaan jokaista joukkuetta vastaan. Näytimme sen viimeksi HJK-ottelussa, ja olemme näyttäneet sen kauden molemmissa Haka-otteluissa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve seuran sivuilla.

Hakalta ovat edelleen sivussa loukkaantumisesta johtuen Niklas Friberg sekä Liam Hughes. Lisäksi Haymenn Bah-Traore on sivussa pelikiellosta johtuen.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Siukkola Lassi


FC Haka - SJK Tehtaan kentällä perjantaina 20.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, SJK:n verkkosivut