AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK

Ilves
vko.39 // 27.9.2024

Ennakko: HJK-Ilves

Ennakko: HJK-Ilves

Kuva: Mira Lönnqvist

Lauantai-iltana koko ajan loppuunmyytyä lähestyvällä Molt Arenalla on edessä todellinen trilleri, kun tasapisteissä kakkossijaa jakavat HJK ja Ilves iskevät yhteen.

Tamperelaisten tiistain voitto KuPS:sta tarkoitti sitä, että mestaruus on KuPS:n lisäksi myös Klubilla tällä hetkellä omissa käsissä: Loput kolme peliä voittamalla pysti pysyy varmuudella Töölössä viidennen peräkkäisen kerran. Ja jos taas KuPS kompuroisi vielä yhdessäkin ottelussa, olisi mestaruus omissa käsissä myös Ilveksellä. Tampereella nälkää on kasvatettu, edellinen mestaruus on vuodelta 1983…

HJK ei Ilvestä ole tällä kaudella onnistunut voittamaan ja edellinen kohtaaminen Tammelassa päättyi Ilveksen 3-0-voittoon. HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas muistuttaa, että tuo ottelu oli HJK:lle varsin hankala pian valmentajanvaihdoksen jälkeen keskellä otteluruuhkaa.

- Menneet on menneitä, ei niitä sen enempää aleta muistelemaan tai kaivelemaan. Mutta Ilves on pelannut hyvin ja ollut pirteä tänä vuonna, "Toke" sanoo.

- Olemme edelleen lähteneet kehittämään omaa peliämme ja ehkä meidän pitää olla enemmän pallossa kuin viimeksi Tampereella. Toki Ilveksen vahvuuksiakin on käyty läpi ja vähän löydetty sieltä heikkouksiakin.

Ilves saa Helsinkiin tuekseen myös runsaslukuisen kannattajajoukkonsa, joten ainekset upealla jalkapalloillalle ovat kasassa. Päävalmentaja Joonas Rantanen sanoo Ilveksen pääsevän illan kärkikamppailun hyvistä lähtökohdista.

– Joukkueesta pystyy aistimaan hyvän itseluottamuksen ja tahtotilan. HJK-peli on meille mahtava mahdollisuus siinä missä KuPS-pelikin oli. Selvää on, että ottelun voittaminen edellyttää kokonaisvaltaista onnistumista. Syksyn pelit ovat jo osoittaneet, kuinka pienistä asioista kolmen pisteen ottaminen on kiinni. Terveystilanteemme on hyvä ja tiistaista palauduttu, joten pääsemme hyvästä tilanteesta otteluun.

HJK:lta ovat varmuudella sivussa Georgios Kanellopoulos ja Noah Pallas pelikieltojen takia, mutta toisaalta Santeri Hostikka palaa riviin loukkaantumisen jäljiltä.

- Santtu saadaan mukaan. Vähän jobinpostia tuli viime ottelusta pelikieltojen muodossa, mutta tänäänkin oli 19 pelikelpoista pelaajaa treeneissä eli ei siihen se siihen kaadu.

- Panokset ovat tietysti kohtuullisen suuret, mutta sitä se on ollut meillä koko ajan, joten ei se valmistautumista muuta. Toivottavasti saadaan mökki täyteen ja kunnon tuki yleisöltä, Korkeakunnas sanoo.

Ilves saa tärkeän pelaajan takaisin kokoonpanoonsa, kun kaksi edellistä Veikkausliiga-ottelua pelikiellossa ollut keskikenttäpelaaja Doni Arifi on jälleen käytettävissä.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Munukka Antti


HJK - Ilves Bolt Arenalla lauantaina 28.9. kello 19.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut