AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 5896

FC Haka
4-4-2
#10 Patoulidis
vko.40 // 5.10.2024

Ennakko: HJK-FC Haka

Ennakko: HJK-FC Haka

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK:n kauden viimeinen kotiottelu Veikkausliigassa on edessä sunnuntaina, kun vastassa on FC Haka.

HJK on ennen kahta viimeistä peliään 6 pistettä Ilveksen perässä, ja viimeinen teoreettinenkin mahdollisuus mestaruuteen karkasi käsistä jo lauantaina SJK–KuPS-ottelussa. Samalla kuitenkin varmistui HJK:n vähintään kolmas sija ja paikka ensi kauden eurokentillä.

Neljän viime pelin tuloksellisen alakulon myötä HJK hakee sunnuntaina ennen kaikkia tulosta eli voittoa.

– Oli ottelun panos sunnuntaina mikä tahansa, ykkösprioriteettina on nyt katkaista voitoton kierre. Olemme hienolle kotiyleisöllemme velkaa sen, että kauden viimeinen liigapeli Töölössä on voitokas, päävalmentaja Toni Korkeakunnas paaluttaa.

Hakan kannalta sunnuntain ottelusta ei panosta puutu, sillä voitolla nelossija ja paikka suoraan Eurolopputurnauksen finaaleihin olisi vielä Hakan ulottuvilla, mutta toki kotijoukkue HJK lähtee otteluun vahvana ennakkosuosikkina ja tämän myös FC Hakan päävalmentaja Andy Smith varsin hyvin tietää.

– Heillä on edelleen isot panokset ja varmasti haluavat säilyttää mahdollisuutensa voittaa jotain tänä vuonna. He tulevat varmasti kovaa alusta alkaen, joten ottelu on meille iso haaste, Smith sanoo.

– Haluamme kuitenkin antaa hyvän vastuksen ja näyttää parastamme, kuten aina. Haluan joukkueen astelevan kentälle ja jokaisen näyttävän parhaan version itsestään. Toteutetaan sitä, missä ollaan hyviä ja pysytään keskittyneinä täydet 90 minuuttia.

Hakan voitoton kierre HJK:ta vastaan on pitkä sekin. Koskilaisten edellisestä Klassikko-voitosta on aikaa 16 vuotta.

HJK:n pitkäaikaisloukkaantuneista laitapelaajat Kevin Kouassivi-Benissan ja Miska Ylitolva ovat sunnuntaina valmennuksen käytettävissä.

Hakan riveistä ovat varmuudella poissa pitkäaikaistoipilaat Liam Hughes ja Niklas Friberg. Lisäksi Guilherme Moraisin pelikunto selviää vasta sunnuntaina aamupäivän aikana.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Karstila Juhani
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Sugulle Abdirahman


HJK - FC Haka Bolt Arenalla sunnuntaina 6.10. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut