AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2
#8 Pennanen

10

(1-0)

Yleisöä 8543

HJK
3-4-3
vko.42 // 18.10.2024

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Kuva: Niklas Pehkonen

Veikkausliigakausi 2024 saa upean päätöksen lauantaina 19.10.2024, kun sarjan kärkipaikalla oleva Kuopion Palloseura saa vieraakseen pronssimitalit itselleen varmistaneen Helsingin Jalkapalloklubin.

Kun sarjaa on pelattu 26 ottelua, on Kuopion Palloseura kerännyt pistetililleen 53 pistettä. Huomisen ottelun vastustaja HJK on varmistanut pronssiset mitalit 45 pisteellään, mutta mestaruudesta kamppailee vielä Ilves, joka on kaksi pistettä kuopiolaisia jäljellä. Samaan aikaan Tampereella SJK:ta vastaan pelaava Ilves ei saa vastaansa panoksetonta joukkuetta – SJK tarvitsee yhden pisteen pysyäkseen varmasti neljäntenä, joka tarkoittaa samalla eurolopputurnauksen loppuottelupaikkaa.

Omaa rooliaan lauantaisessa loppuhuipennuksessa tulee näyttelemään henkisen puolen asiat. Luultavasti ennätysyleisön edessä pelaava Kuopion Palloseura saa paljon tukea kuopiolaisilta, mutta panokset tuntuvat varmasti jokaisella pelaajalla. Sinänsä keltamusta pääsee hyökkäämään ottelussa paineetta – pelkästään voitolla mestaruus on omissa käsissä. Mikä tahansa muu tulos vaatisi Ilvekseltä tasapeliä tai tappiota, joten tasapeliä KuPSin ei kannata lähteä pelaamaan.

- Hieno ja odottavainen tunnelma, olemme valmiit laittamaan kaiken likoon täpötäyden katsomon edessä, linjaa KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

HJK:lla ei sijoituksen suhteen ole enää pelattavaa, mutta päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei lupaa KuPS:lle mitään ilmaiseksi.

- Ei tietenkään asetelma ole se, mitä toivottiin päätöskierrokselle, mutta totta kai lähdemme voittamaan kauden viimeistä ottelua. Olemme käyneet pelaamistamme läpi ja toivottavasti tehojakin löytyy, Korkeakunnas sanoo.

- Tämä on totta kai meille myös valmistautumiseen kauden päätavoitteeksi nousseeseen Konferenssiliigaan. Siihen seuraavan peliin on kuitenkin niin monta päivää aikaa, että se ei vaikuta kokoonpanoon sunnuntaina.

Myöskään Honkavaara ei usko, että HJK:n kokoonpanossa tai pelaamisessa olisi suuria muutoksia.

- Olemme käyneet vaihtoehtoja läpi ja edellistä keskinäistä otteluamme. HJK on kuitenkin lähestynyt näitä viimeisiä pelejä aika samalla tavalla. Meidän pitää vain olla parhaimmillamme.

Keltamusta voitti jo syyskuussa seurahistoriansa viidennen Suomen Cupin mestaruuden, joten nyt huomenna on mahdollista tehdä uudenlaista historiaa: voittaa tuplamestaruus. Suomen Cupin ja Suomen mestaruuden on pystynyt saman vuonna voittamaan vain kolme seuraa: HJK, FC Haka sekä TamU. Nyt on aika kirjoittaa tähän sarakkeeseen yksi seura lisää.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara on useasti jo maininnut, että tallaisen loppuhuipennuksen joukkue on ansainnut – ja se on näkynyt myös viikon treeneissä. Harjoituskentälle joukkue on jättänyt kaikkensa tavoitteenaan vain yksi asia: Suomen mestaruus. Nyt hyvin valmistautunut joukkue on valmis tekemään seurahistoriaa huomenna.

HJK:n pelaajatilanne on kohtuullisen hyvä: Kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Ilves-ottelussa loukkaantunut Lucas Lingman, sairaana oleva Aapo Halme sekä treeneissä tällä viikolla tuhdin puujalan saanut Jesse Öst.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: de Casseres Christian
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Nummela Kalle


KuPS - HJK Väre Areenalla lauantaina 19.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut