AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
5-3-2
#33 Körkkö #10 Barrow #57 Silander

30

(0-0)

Yleisöä 976

FC Lahti
3-4-3
vko.37 // 13.9.2024

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Kuva: Iitu Lehtonen

Haastajasarja alkaa ja AC Oulu kohtaa ensimmäisellä kierroksella FC Lahden lauantaina Raatissa.

Haastajasarjassa tilanne on todella kutkuttava, kun AC Oulu lähtee lauantain kamppailuun sijalta yhdeksän. Europlayoffs-paikkaan on matkaa kymmenen tai yhdeksän pistettä, joten sinne yltäminen vaatisi täydellistä suoritusta ja muiden joukkueiden apua. Tämänvuotisessa Haastajasarjassa on kyllä mahdollista käydä miten vain, joten sekin ovi voidaan pitää vielä auki. Katse kuitenkin kiinnittyy karsijanpaikkaan ja sen välttämiseen. AC Oulu, FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kaikki kahden pisteen sisällä ja oululaisten näkövinkkelistä nämä kaksi niskaan hengittävää joukkuetta ovat päävastustajia.

Lauantaina Laivastonsiniset pääsevät heti ensimmäisellä kierroksella taistelemaan lahtelaisia vastaan Raatissa.

FC Lahti lähtee viiteen viimeiseen peliin karsijan paikalta. Erot putoamiskamppailussa ovat kuitenkin pienet ja edellä oleva IFK Mariehamn on pisteen edellä ja illan vastustaja kaksi. Voitot niin sanotuissa kuuden pisteen otteluissa ovat kultaakin kalliimmat. FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan joukkue on valmis kamppailemaan täydestä pistepotista.

– Meillä on hyvä viikko allamme ja tunnen, että joukkue on valmis kamppailemaan. Meillä on edessämme loppusarjan pisin matkustus, mutta meillä on ollut aikaa valmistautua siihen ja extrakilometreihin. Meillä on kaikki edellytykset taistella kolmesta pisteestä. Kohtaamme taas joukkueen, joka on vaihtanut valmentajaa ennen kohtaamista. Siinä on tietty epävarmuustekijä, mutta nyt tiedämme sen paremmin kuin edellisellä kerralla.

- Lisäksi tiedän, kuinka hyvä uusi valmentaja on, sillä hän on minulle tuttu. Uskon, että hän on saanut ryhmäytettyä joukkueen hyvin, mutta me näemme heidän valmentajavaihdokset positiivisena, koska me olemme ehtineet iskostamaan pelitapaamme pidempään, Duarte näkee.

AC Oulun valmennus on läpikäynyt melkoisen myllerryksen kauden mittaan ja nyt joukkoa johtaa Mikko Isokangas. FC Lahtikin vaihtoi kesällä päävalmentajaa ja taistelee nyt säilymisestä oululaisillekin hyvin tutun Ricardo Duarten johdolla.

- Lauantaina tulee tietenkin olemaan todella kova peli, sillä siitä lähtien, kun Ricardo otti joukkueen haltuunsa, he ovat pelanneet hyvin ja tuloksellisesti. He tulevat Ouluun näyttämään osaamistaan, sillä heidän valmentajallaan ja useilla heidän pelaajistaan on historiaa Oulun kanssa. Meidän täytyy todella nostaa tasoamme.

- Tämä kausi ei ole ollut tarpeeksi hyvä, sen tiedämme, mutta nyt on se hetki, kun se todella merkitsee. Minusta tuntuu, että meillä on riittävästi laatua ja yhteishenkeä, jotta voimme tehdä tärkeitä edistysaskeleita seuraavien kahden kuukauden aikana, AC Oulunhyökkääjä Ashley Coffey sanoo.

AC Oulun kokoonpanosta ovat poissa pelikieltojen vuoksi Niklas Jokelainen ja Samuli Hölttä.

FC Lahdella on allaan kuuden ottelun tappioton putki. Ennen maajoukkuetaukoa Lahti vieraili aina vaikealla Tehtaan kentällä FC Hakan vieraana. Matias Vainionpää vei Samuel Pasasen syötöstä Lahden johtoon ensimmäisellä jaksolla. Vahva kotijoukkue Haka lisäsi painetta toisella jaksolla ja punnersi itsensä tasoihin. Taistelupiste tuli kuitenkin kalliiksi, sillä Mikko Viitikko, Riku Selander ja Osku Maukonen joutuivat jättämään kentän ennen aikojaan.

Maaottelutauko tuli oikeaan paikkaan ja Haka-ottelussa loukkaantunut kolmikko on saanut aikaa toipua. Kolmikko ei kuitenkaan ole saanut vielä ehjää harjoitusviikkoa alleen ja näin ollen kaikkien kolmen pelaaminen lauantaina on epävarmaa. Varmasti sivussa ovat vain Julius Tauriainen, Eemil Laamanen ja Daniel Koskipalo. Joukkueessa on kiertänyt syysflunssa-aalto, jonka sato nähdään varmasti vasta ottelupäivänä.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Hietakangas Eemil


AC Oulu - FC Lahti Raatin stadionilla lauantaina 14.9. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Lahden verkkosivut