AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
5-2-3
#24 Daoussi

10

(1-0)

Yleisöä 912

FC Inter
4-3-3
vko.39 // 23.9.2024

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Kuva: Veikkausliiga

AC Oulu kohtaa Haastajasarjan toisen kierroksen päättävässä ottelussa FC Interin tiistaina Raatin iltavaloissa.

Tiistain ottelun panokset nousivat jonkin verran, kun FC Inter ei pystynyt Suomen Cupin finaalissa voittoon ja näin he jäivät ainakin toistaiseksi ilman europaikkaa. Turkulaisten näkökulmasta tiistain ottelusta olisi tarve saada pisteitä varmistaakseen paremman sijoituksen Eurolopputurnausta ajatellen.

Interin edellisestä ottelusta on siis vasta kaksi päivää, kun joukkue matkaa maanantaina kohti Oulua. Suomen Cupin finaalin voittaja ratkottiin jatko-ottelussa, joten turkulaisilla on jopa 120 peliminuuttia alla ennen nopeasti tulevaa seuraavaa koitosta Veikkausliigassa.

AC Oulu pääsee puolestaan hyvin levänneenä ja nähtäväksi jää kumman eduksi tilanne kääntyy. Oululaisilla on puolestaan kova viikko tulossa, kun seuraava ottelu on heti perjantaina Helsingissä Gnistanin vieraana.

- ⁠Interin cup-ottelu lauantaina ei vaikuta valmistautumiseen tiistaille. Meillä on ollut aiemmin kaudella vastaavia tilanteita ja ei olla saatu siitä näkyvää etua, joten en odota sitä tälläkään kertaa. Paljon olennaisempaa on se, että saamme ladattua peliin samanlaisen tunnetilan kuin FC Lahtea vastaan. Luottavainen, vapautunut ja työteliäs, AC Oulun päävalmentaja Mikko Isokangas sanoo.

Laivastonsiniset taistelevat tärkeistä pisteistä, kun joukkue yrittää edelleen kuroa kaulaa karsijanpaikkaan. Haastajasarjan toisella kierroksella FC Lahti pystyi kotonaan kaatamaan IFK Mariehamnin, joten kauempi kilpailija nousi kahden pisteen päähän ja saarelaiset ovat neljän pisteen päässä. Eurolopputurnauspaikka olisi puolestaan yhden sijan päässä, mutta piste-eroa on kahdeksan pistettä. Eurounelman saavuttamiseksi tarvitaan edelleen täydellinen suoritus kaikista otteluista sekä edellä olevien joukkueiden apua. Unelma on teoreettinen, mutta viimeiseen vihellykseen asti pelataan aina ja sen jälkeen katsotaan mihin suoritus riittää.

Edellisessä pelissä AC Oulu pystyi takomaan kolme maalia FC Lahden verkkoon ja otti vakuuttavalla esityksellä täyden pistepotin. Onnistujia oli useita, joten vastuunkantajia löytyy tarvittaessa tiukassa tilanteessa. Joukkue on pelannut Raatissa paremmin kuin vieraissa, joten tulevasta ottelusta on lupa odottaa voittoa ja täyttä pistepottia.

- Olemme saaneet vietyä tarvittavat sisällöt treeneihin viikolla, mutta latautuminen, työnteko ja rohkeus pitää löytää peliin joka kerta uudelleen. Pelaajat tuntien uskon, että löydämme saman meiningin ja pystytään pelaamaan jälleen vahva ottelu, Isokangas toteaa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran elokuussa Raatissa runkosarjan viimeisillä kierroksilla. Tuolloin oululaiset olivat parempia ja ottivat täyden pistepotin hyvällä esityksellä. Ensimmäinen kohtaaminen oli Turussa alkukaudesta, jolloin maali-ilottelu päättyi tasalukemiin molempien tehdessä kolme maalia.

Oulua vastaan Interin kokoonpanossa ei nähdä Bismark Ampofoa eikä Mikael Alménia.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Niinimäki Pietu


AC Oulu - FC Inter Raatin stadionilla tiistaina 24.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Interin verkkosivut