AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
EIF
4-4-2
#9 Ojala

11

(1-0)

Yleisöä 557

AC Oulu
3-4-3
#9 Coffey
vko.40 // 4.10.2024

Ennakko: EIF-AC Oulu

Ennakko: EIF-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

EIF ja AC Oulu kohtaavat lauantaina Tammisaaressa ottelussa, jonka lopulliset panokset selviävät vasta juuri ottelun alla.

Ottelu on erittäin tärkeä molemmille joukkueille, kun ratkaistaan lopullista sijoitusta ja kohtaloa kaudelle.

AC Oulu on Haastajasarjan kuntopuntarin kärkijoukkue ja loppusarja on alkanut mainiosti siihen nähden miten pääsarja päättyi. Mikko Isokankaan johdolla joukkueen peli on selkeytynyt ja hän on saanut pelaajat taakseen, joka on näkynyt niin treeni- kuin pelikentillä. Vaikka edellisellä kierroksella tuli tappio, silti joukkue pelasi hyvän ottelun. Viimeistely ontui, jonka vuoksi oululaiset jäivät ilman pisteitä. Kolmen aiemman pelin perusteella kahteen viimeiseen tärkeään peliin voidaan lähteä luottavaisin mielin ja molemmista on lupa odottaa hyvää lopputulosta.

- Kyllä, jäljellä on kaksi isoa peliä, mutta keskitymme täysin lauantain peliin saadaksemme 3 pistettä. Tiedämme, kuinka tärkeä peli on, Veikkausliigan syyskuun kuukauden joukkueeseen valittu AC Oulun Jake Dunwoody sanoo.

- Mielestäni sen jälkeen kun Mikko otti vastuun, monet pelaajista ovat saaneet enemmän vastuuta ja ymmärtävät paremmin, miten hän haluaa meidän pelaavan. Henkilökohtaisesti ole pelannut vahvasti ja koen, että minulle on annettu vapaus yrittää osallistua peliin enemmän ja ohjata peliä, mikä on juuri sitä, mistä nautin.

AC Oulu varmistaisi voitolla sarjapaikan ja joukkueen ensi kausi voisi alkaa rakentumaan täydellä höyryllä eteenpäin. Viikonlopun ottelut on ajoitettu porrastetusti, joten sarjapaikka voi olla saletissa jo ennen ottelua. Lauantaina ennen Tammisaaren ottelua pelaavat Gnistan ja FC Lahti keskinäisen ottelun, jonka lopputuloksella voi olla iso merkitys.

Jos lahtelaiset menettävät pisteitä, on oululaisten sarjapaikka selvä jo ennen omaa ottelua. Näitä teoreettisia kulmia voidaan pyöritellä katsomossa, mutta joukkue lähtee joka tapauksessa hakemaan voittoa etelästä, koska on aina parempi pitää kohtalo omissa käsissä kuin miettiä apuja muualta.

Vastaavasti Gnistanin ja FC Lahden ottelulla on vielä suurempi merkitys kotijoukkueelle. Mikäli FC Lahti jää pisteittä, on EIF:lla nousu karsijan paikalle vielä omissa käsissä. Muussa tapauksessa putoamispeikko on pahasti raaseporilaisten niskassa jo ennen ottelun alkamista.

- Uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet selvittää tämä, mutta nämä kaksi jäljellä olevaa ottelua meidän pitää joka tapauksessa voittaa, kesken kauden EIF:n vahvuuteen liittynyt toppari Kingley Gyamfi sanoo.

- Uskon, että me kaikki tiedämme tämän pelin tärkeyden, ja jos katsomme viimeaikaisia suorituksia, voimme nähdä, miten yritämme pelata. Mielestäni se on nyt näkyvämpää kuin alkukauden ja keskikauden peleissä, jolloin meillä ei mielestäni ollut selkeää identiteettiä. Meidän täytyy vain mennä kentälle lauantaina luottavaisin mielin ja uskoa siihen työhön, jota olemme tehneet tällä viikolla harjoituksissa, ja toivottavasti tulos seuraa siitä, Dunwoody puolestaan miettii.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Kontinen Joona


EIF - AC Oulu Ekenäs Sparbank Arenalla lauantaina 5.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut