AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka

FC Inter
vko.43 // 22.10.2024

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja FC Inter pelaavat kautensa jatkamisesta keskiviikkona Eurolopputurnauksen ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Haka lähtee otteluun tappio niskassaan, sillä joukkue kärsi kirvelevän 2-3 -kotitappion Vaasan Palloseuralle lauantaina. Hakan äävalmentaja Andy Smithillä onkin hyvin selkeä näkemys, mitä pitää tehdä toisin, jotta ottelusta saadaan toivottu tulos.

– Jos puolustamme paremmin, me voitamme!

Myös pelin henki on päävalmentajalle selvä.

– Huominen peli on yhtä kuin finaali. Itse asiassa kaikki loput pelit ovat finaaleja. Siitä lähdemme, että kaikki jäljellä olevat ottelut on voitettava.

Finaalihenkisissä tunnelmissa otteluun lähteen myös Interin kapteenistoon kuuluva kokenut puolustaja Albin Granlund.

- Tässä on vielä paljon panosta näihin syysotteluihin, ei ole mitään hienompaa! Meillä on hyvä lataus ja ollaan tosi innokkaita tähän tulevaan matsiin, Granlund vakuuttaa.

FC Inter on ollut Hakalle toistaiseksi ylitsepääsemätön vastus tällä kaudella, sillä yhdestä harjoitusottelusta, kahdesta Veikkausliigaottelusta ja yhdestä Suomen Cupin ottelusta Inter on voittanut kolme ja kerran on pelattu tasan. Andy Smith tiedostaakin varsin hyvin vastustajan vaarallisuuden.

– He ovat hyvä joukkue, joka on alisuorittanut tällä kaudella. Ovat ehdottomasti parempia kuin sarjasijoitus antaa ymmärtää ja mielestäni heidän kuuluisi olla neljän parhaan joukossa.

Haka joutuu lähtemään otteluun ilman viime ottelussa loukkaantunutta Oskari Sallista sekä pitkäaikaistoipilaitaan Liam Hughesia ja Niklas Fribergia. Pelikiellossa ei kuitenkaan ole yhtään pelaajaa ja kaikkien varoitustilit ylipäätään nollattiin ennen Euroloppusarjan alkua.

– Annamme huomenna kaikkemme, pyrimme saamaan ehjän esityksen ja luotamme että ottelu ei tule olemaan viimeisemme tällä kaudella, Smith lupaa.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Al-Emara Mohammad


FC Haka - FC Inter Tehtaan kentällä keskiviikkona 23.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Interin verkkosivut