AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 13.6.2023

​Noah Pallas puoliksi tyytyväinen AC Oulun alkukauteen – "Peli rullaamaan ja voimme kaataa kenet vain"

​Noah Pallas puoliksi tyytyväinen AC Oulun alkukauteen – "Peli rullaamaan ja voimme kaataa kenet vain"

Noah Pallas kaipaa tasaisuutta AC Oulun otteisiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien matkaan maanantaina liittynyt AC Oulun Noah Pallas vakuuttaa virtaa riittävän, vaikka takana on tiivis rupeama seurajoukkueen riveissä.

AC Oulu pelasi vielä sunnuntaina, mutta tämän jälkeen suuntana oli edustustehtävät.

- Yllättävänkin tiivis rupeama tässä on takana, parin ottelun viikkotahdilla ollaan vedetty. Totta kai kuitenkin ilomielin olen nyt täällä, Pallas kertoi tiistaina Kalastajatorpalla.

Keskittyminen on nyt luonnollisesti Huuhkajissa, mutta Pallas perkasi samalla AC Oulun alkukautta läpi. Tyytymätön ei voi hänen mukaansa olla, mutta eväitä enempäänkin on.

- Pisteitä on tullut ihan hyvin ja olemme neljäntenä, joten sikäli on ihan suunnitelmien mukaan mennyt. Otteluitten sisällä pelaaminen ailahtelee kuitenkin liikaa ja olemme päästäneet liikaa ensimmäisiä maaleja, Pallas pohtii.

- Olemme puhuneet siitä, että haluamme aloittaa pelin samalla tapaa kuin pelaamme jouduttuamme takaa-ajoasemaan. Jotenkin ennen sitä olemme pelanneet liian varovaisesti.

Oma lukunsa oli myös se, että etenkin kauden alussa AC Oulu keräsi komeasti pisteitä vieraista, mutta kotona oli vaikeampaa.

- On se kotikammo nyt vähän rauhoittunut. Kuulostaa vähän selittelyltä, mutta alkukaudesta nurmi Raatissa ei ollut kovin hyvässä kunnossa, nyt se on jo selvästi parempi.

- Emme ole kuitenkaan kovin fyysinen joukkue ja tuntuu, että vastustajat tulevat Ouluun pelaamaan fyysisesti, jättävät riskit pois ja pelaavat pitkää palloa. Pystymme nyt kuitenkin paremmin vastaamaan siihenkin, Pallas uskoo.

Laivastonsinisten alkukausi on tarjonnut paljon hyviä hetkiä, mutta vaikeampiakin aikoja on ollut. Hyvä esimerkki edellisestä on voitto SJK:sta Suomen Cupissa – seinäjokelaisten alkukauden ainoa tappio virallisissa otteluissa. Suoraan tavoitteita Pallas ei kerro, mutta näkee eväät olevan aivan kärkipään taisteluunkin Veikkausliigassa.

- Jos vain saamme pelimme rullaamaan, voimme olla tosi vaarallisia. Ja kun se peli rullaa ensimmäisestä minuutista viimeiseen minuuttiin saakka, pystymme varmasti voittamaan kenet vain, Pallas uskoo.

Lisää uutisia