AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2023

Honkavaara odottaa euro-otteluita – ”On siinä ylimääräistä pöhinää”

Honkavaara odottaa euro-otteluita – ”On siinä ylimääräistä pöhinää”

Europelit tuovat oman virinänsä Jani Honkavaaralle. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS aloittaa Konferenssiliigan karsinnat suoraan toiselta kierrokselta, kun se kohtaa torstaina vieraskentällä pohjoisirlantilaisen Derry City FC:n. Kuopiolaisten päävalmentaja Jani Honkavaara myöntää, että europeleissä on oma vivahteensa.

Honkavaaran mukaan europelit tuovat säväyksen liigakauden keskelle ja tarjoavat uudenlaisen pähkinän purtavaksi.

- On siinä ylimääräistä pöhinää, matkajärjestelyt ja vielä se, että et tunne vastustajaa. Mielenkiintoista katsoa heidän otteluvideoitaan ja arvioida sitä prosessia, mitä he oikein hakevat. Miettii sitä loogisuutta, kun he pelaavat kuitenkin sellaisessa sarjassa, jossa loogisuus ei ole se valtti. Ovat nämä aina sellaisia raikkaita tuulahduksia arjen seassa. En sano, että Veikkausliiga on tylsää, mutta kuitenkin tässä, kun tulee uutta ja erilaista, niin kyllä siinä on oma virinänsä, Honkavaara toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Selvittääkseen tiensä lohkovaiheeseen KuPS:n on raivattava tieltään kolme vastustajaa. Honkavaara myöntää haasteen olevan kova ja keskittyy vain yhteen ottelupariin kerrallaan.

- Onhan se ultimatum haaste. Jo ihan yhdenkin otteluparin selvittäminen on kova urakka. Kun mekin ajattelemme, että olemme tähänkin peliin valmistautuneet viikon. Voimme ajatella, että koko Veikkausliigakauden alun olemme valmistautuneet. Meilläkin tuli jonkin verran muutoksia. Ensin tuntuu jotenkin siltä, että pitää tämä yksi selvittää, että voi edes miettiä sitä seuraavaa.

- Olen jotenkin itse sillä lailla jalkapalloromanttinen, että ajattelen, että jokainen ottelupari tai jokainen ottelu jalkapallossa on voitettavissa, jos pelaajilla on hyvä päivä ja taktiikka osuu ihan nappiin. Mikään ei ole mahdotonta, mutta on se tietysti haasteellista, Honkavaara pohtii.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lisää uutisia