AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2023

​Jimmy Wargh vastuuseen – Daniel Norrmén sivuun IFK Mariehamin päävalmentajan tehtävistä

​Jimmy Wargh vastuuseen – Daniel Norrmén sivuun IFK Mariehamin päävalmentajan tehtävistä

Jimmy Wargh siirtyy IFK Mariehamin päävalmentajaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn on päätynyt vaihtamaan päävalmentajaa joukkueen koottua 15 pistettä 20 Veikkausliigaottelusta ja pudottua keskiviikkona Suomen Cupista.

Seuran hallitus on päättänyt vapauttaa Daniel Norrménin päävalmentajan tehtävistä ja nimittää kakkosvalmentaja Jimmy Warghin uudeksi päävalmentajaksi.

- Olen tietysti pettynyt kehitykseen, mutta erittäin kovasta työstä huolimatta en ole onnistunut saamaan tarpeeksi hyviä tuloksia ja sen myötä ymmärrän täysin nyt tehdyn päätöksen, Norrmén sanoo.

- Olen kuitenkin selvästi enemmän pettynyt siihen, että en ole onnistunut kuin itse ratkaisuun. Omassa IFK-sydämessäni seura on tärkeämpi kuin minun työni ja toivon, että tämä muutos voi auttaa sen suhteen, että IFK pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2024. Toivota Jimmylle, muulle taustalle ja pelaajille menestystä kauden seitsemään viimeiseen otteluun.

Kakkosvalmentajana toiminut Wargh ottaa päävalmentajan tehtävät hoitaakseen toistaiseksi ja johtaa joukkueen jo lauantaina SJK-otteluun.

- On tietysti ikävää, että näin kävi, mutta hallituksen oli sarjatilannetta ajatellen pakko tehdä kaikki mahdollinen Veikkausliigassa säilymiseksi. "Ahna" on ikoni IFK Mariehamnissa ja hän on pelaajana ollut mukana matkalla Kakkosesta Ykköseen ja sen jälkeen Veikkausliigaan. Ahna on lisäksi ollut kakkosvalmentajana 2016-21 ja päävalmentajana 2021-23 ja sen myötä yksi harvoista kauden ryhmässä, joka oli mukana kultavuonna 2016, IFK:n puheenjohtaja Dan Mikkola sanoo.

- Cupin tappion jälkeen fokus on nyt sataprosenttisesti Veikkausliigassa säilymisessä. Toivomme, että uusi päävalmentaja voi meitä tässä tavoitteessa auttaa ja kiitämme Ahnaa hänen panoksestaan IFK Mariehamnissa, seurajohtaja Peter Mattsson lisää.

Wargh siirtyy 1. joulukuuta seuran uudeksi toimitusjohtajaksi Mattssonin jälkeen. Näin ollen IFK Mariehamn hakee uutta päävalmentajaa kaudelle 2024.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia