AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2023

"Pyrimme olemaan paras versio itsestämme" - HJK valmis haastamaan Eintracht Frankfurtin

"Pyrimme olemaan paras versio itsestämme" - HJK valmis haastamaan Eintracht Frankfurtin

"Toke" ei lähde parkkeeraamaan bussia oman maalin eteen. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n tie tämän syksyn Konferenssiliigassa vie seuraavaksi läntiseen Saksaan, Frankfurtiin.

Klubi saa torstai-iltana vastaansa Eintracht Frankfurtin, jota voi pitää ennakkoon yhtenä koko kilpailun suurimmista voittajasuosikeista. HJK:n joukkue matkusti Saksaan tiistaina, ja lähes 400 kannattajaa saapuu perästä tukemaan omiaan.

– Varmasti aika vauhdikas ottelu luvassa. Saksan Bundesliigan tempo on hieman erilainen kuin meidän kotoisen Veikkausliigan. Toisaalta tämä ottelu tulee siinä mielessä hyvään väliin, että jos jokin on meitä tähän valmistanut, niin viime lauantain KuPSin all out -hyökkäyspelaaminen, naurahtaa HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas viitaten kuopiolaisten täydet 90 minuuttia kestäneeseen aggressiiviseen takaa-ajoon.

Vaikka Frankfurtin tulokset eivät ole olleet alkukaudella erityisen hyviä, yksi asia on varmaa: kotonaan joukkue on äärimmäisen hankalasti voitettavissa. Frankfurt on hävinnyt reilun vuoden sisällä kotonaan vain kahdesti: helmikuussa Napolille (0–2) ja viime vuoden lokakuussa Borussia Dortmundille (1–2).

Korkeakunnas lupaa kuitenkin, ettei Klubi lähde kunnioittamaan isäntäänsä liikaa. Hyvät pelilliset hetket sekä PAOK- että Aberdeen-otteluista antavat joukkueelle luottoa.

– Kyllähän me ajattelemme niin, että lähdemme pelaamaan rohkeasti omaa peliämme. Mihinkään niin sanottuun bussiasetelmaan emme ainakaan suosiolla mene. Jos Frankfurt ajoittain meidät siihen pakottaa, niin sitten puolustamme kärsivällisesti ja iskemme terävästi vastaan.

Frankfurt ei ole tunnettu mitenkään poikkeuksellisen vahvana pallonhallintajoukkueena, mutta esimerkiksi Aberdeenia vastaan pallonhallinta kirjattiin saksalaisille lukemin 70–30. Vaikka huominen vastustaja on laadukas, myös Klubi haluaa pystyä pitämään palloa.

– Pystyimme pelaamaan pallollisesti laadukkaasti PAOKia – joka voitti Frankfurtin – vastaan noin tunnin verran, ja Aberdeenissakin toisen jakson alku aina johtomaaliimme saakka oli meiltä hyvää peliä. Meillä on osaamista pelata pallollisesti riittävän laadukkaasti, mutta meidän täytyy pystyä tekemään sitä pitkäjänteisemmin kuin aiemmin. Olemme osoittaneet kykymme, mutta parannettavaa löytyy vielä, sanoo Korkeakunnas.

Korkeakunnas muistuttaa, että viime viikonloppuna Suomen mestaruutta juhlineen HJK:n on henkisesti helppo lähteä haastamaan Frankfurtia selvänä altavastaajana.

– Olemme vähän samankaltaisessa asemassa kuin KuPS meitä vastaan viikonloppuna. Ulkopuolisen silmin meillä ei ole huomenna mitään hävittävää, ja paineet ovat siinä mielessä Frankfurtilla. Moni ei varmaan ajattele meidän voittavan, mutta eihän meidän kannata lähteä Saksaan saakka pariksi yöksi vain nukkumaan ja pelkäämään. Olemme rohkeita ja pyrimme olemaan paras versio itsestämme – katsotaan, mihin se riittää.

Joukkueen loukkaantumistilanne on ennallaan, eli pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta kaikki ovat kunnossa – myös maalivahti Niki Mäenpää matkasi joukkueen mukana Saksaan.

Hassane Bandé ei kuitenkaan harmillisesta syystä ole matkassa mukana – ainakaan vielä. Bandé liittyi joukkueeseen elokuussa, jolloin hänelle haettiin välittömästi oleskelulupaa. Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut, että "suuresta hakemusmäärästä johtuen käsittelyajat ovat pidentyneet". Virastolta kestikin yli kaksi kuukautta tehdä myönteinen oleskelulupapäätös, joka saapui viimein maanantaina. Vie kuitenkin vielä oman aikansa ennen kuin Bandé saa matkustamiseen vaadittavan Suomen oleskelulupakortin.

Ottelu Deutsche Bank Arenalla Frankfurtissa alkaa torstaina kello 22.00 Suomen aikaa.

Lisää uutisia