AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 5.1.2024

​"Nyt lopetan "oikeasti"" – Peter Mattsson jättää puhtaan pöydän IFK Mariehamnin toimistolle

​"Nyt lopetan "oikeasti"" – Peter Mattsson jättää puhtaan pöydän IFK Mariehamnin toimistolle

Peter Mattsson siirtyy katsomon puolelle. (Kuva: Veikkausliiga)

IFK Mariehamnin "ikuinen" seurajohtaja Peter Mattsson siirtyi lopullisesti eläkepäivien viettoon vuoden vaihteessa.

Mattsson ilmoitti viime toukokuussa kauden jäävän viimeiseksi tehtävässään ja edessä olevan eläköitymisen 58 IFK-vuoden jälkeen. Viralliseksi viimeiseksi työpäiväksi sovittiin 30. marraskuuta, mutta ihan niin yksinkertaisesti asiat eivät kuitenkaan menneet.

Mattssonin seuraajaksi valittiin kesällä Jimmy Wargh, joka joutui syksyllä tarttumaan vielä päävalmentajan tehtäviin ja pääsi toden teolla uppoutumaan seuran johtamiseen vasta marraskuun alussa. Näin ollen Mattssonin eläkkeelle siirtyminenkin käytännössä hiukan venyi.

- Haluan että tehtävien vaihto sujuu niin hyvin kuin mahdollista. Kun minulla nyt on aikaa, olen autellut joulukuussa siivoamalla toimistoa ja arkistoimalla materiaalia, joka pitää säästää sekä olla apuna Jimmylle, Mattsson kertoo Ålandstidningenille.

- Nyt olen saanut kaiken hoidettua ja lopetan "oikeasti".

Muistoja matkan varrelta jää runsaasti ja ei Mattsson toki Grönvittiä jätä kokonaan.

- Luulen että olen nähnyt kaikki IFK Mariehamnin ottelut tähän saakka, joten varmaan tulen edelleen Wiklöf Holding Arenalle katsomaan otteluita, Mattsson miettii.

- Minä ja [vaimo] Cilla saimme meille varatut paikat katsomossa ja ilmaisen sisäänpääsyn hallitukselta läksiäislahjakseni, joten sillä tapaa haluan myös kiittää hallitusta hienosta lahjasta.

Muuten suunnitelmia jatkon suhteen Mattsson ei ole tarkemmin tehnyt ja myöntää, että vapaalle jääminen ei välttämättä onnistu ihan sormia napsauttamalla.

- En itse asiassa tiedä millaista on olla vapaalla. Siihen menee se aika kun menee, mutta jo nyt tuntuu ettei minulla ole vastuuta seurasta enää ja se on oikeasti aika vapauttava ja mukava tunne. Kyllä tästä hyvä tulee.

- Matkustelua, yritän aloittaa treenaamisen, golfata ja mökillä oloa, Mattsson suunnittelee.

Lähde: Ålandstidningen
Lisää uutisia