vko.18 // 3.5.2024

VPS jatkaa vahvassa vireessä (VPS-FC Lahti 3-0)

Kuva: Apollo Photo

Lemonsoft Stadionilla nähtiin perjantaina hyvin dominoiva VPS, kun Raidan vastustajaksi asettui FC Lahti kirkkaan Hietalahden auringon alla. VPS osoitti jälleen kuuluvansa sarjan kärkipaikalle voittaen vieraat vakuuttavin 3-0 lukemin.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvinkin fyysinen molempien osapuolien taistellessa irtopalloista nälkäisesti. Palloa hallitsi kuitenkin enemmän Vepsu, jonka pirteät hyökkäykset nostattivat Vepsu-kannattajien karvoja pystyyn jännityksestä latautuneella Lemonsoft Stadionilla. Myös FC Lahti sai omat paikkansa hyökkäysalueella, mutta sen suurempaa vaaraa niistä ei syntynyt.

Ensimmäisellä nelivitosella ei maaleja nähty, vaikka lisäajalla Vepsu oli mennä 1-0 johtoon Samu Alangon erinomaisen puskun seurauksena. Kuitenkin maalivahti Osku Maukosen loistava torjunta piti vieraat elossa, ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa 0-0.

Toisella jaksolla Vepsu löysi viimein todellisen flow-tilan, ja peli oli lopulta lähes yhtä päätyä Raidan ottaessa ohjat käsiinsä. Vepsu loi loistavia maalipaikkoja, ja kova paine tuotti pian tulosta, kun pallo pomppi onnekkaasti maaliviivalla Teemu Hytönen hoiviin, joka niittasi pallon maaliin lähietäisyydeltä. Pian Hytösen maalin jälkeen saatiin nauttia seuraavasta osumasta Mads Borchersin toimesta, kun pallo osoitettiin pisteelle boksissa tapahtuneen rikkeen merkiksi.

Vepsu ei tyytynyt johtoasemaansa, vaan haki nälkäisesti yhä uusia osumia. Seuraavan maalin Lahden verkkoon niittasi Mads Borchers upealla laukauksella, kun keskialueen riisto osoittautui Lahdelle kohtalokkaaksi. Lahti ei 3-0 tappioasemassa päässyt liikkumaan tarpeeksi vaarallisesti Vepsun puolelle, vaan Raidan loistavat pallonriistot ja aktiivinen prässi pitivät isännät vahvasti ottelussa niskan päällä.

Toisella jaksolla äärimmäisen pirteitä otteita väläytteli etenkin Vepsun surinamilaiskärki Gleofilo Vlijter, jonka upeat haastot ja maalipaikat viihdyttivät vaasalaista yleisöä toden teolla. Vlijter oli tehdä maalin peräti kolme kertaa loistavista paikoista, mutta tällä kertaa onni ei ollut surinamilaisen puolella. Vlijterin hymyä hukatut maalipaikat eivät kuitenkaan saaneet hyytymään.

Enempää maaleja ottelussa ei nähty, ja loppulukemiksi ikuistettiin lopulta 3-0 Vepsulle.