AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2024

Juhani Ojala tyytyväinen Gnistanin starttiin – ”Positiivinen alkukausi meidän kannalta”

Juhani Ojala tyytyväinen Gnistanin starttiin – ”Positiivinen alkukausi meidän kannalta”

Juhani Ojala on kohtalaisen tyytyväinen Gnistanaain alkukauteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Gnistan palasi viime ottelussa pistekantaan AC Oulua vastaan muutaman vaikeamman pelin jälkeen. Kipinän toppari Juhani Ojala on ollut suhteellisen tyytyväinen omiensa alkukauteen.

Gnistan on kerännyt kuudesta ottelusta seitsemän pistettä ja on tällä hetkellä kahdeksantena. Ojala näkee joukkueessa vielä paljon parantamisen varaa, mutta alkukauden kokonaissaldo menee kuitenkin positiivisen puolelle.

- Kyllä tämä positiivinen alkukausi meidän kannalta on ollut. Kun miettii alkuohjelmaa, mikä meillä oli, niin se oli aika haastava. Siinä oli heti Inter-himapeli ja Ilves vieraissa. Näistä peleistä saatiin täydet pisteet, mikä oli huippusuoritus. Sitten tuli pieni dippi, että onko tämä tällaista voitosta voittoon menoa? Sitten se alkoi ehkä realisoitumaan, että ei tämä Veikkausliiga näin helppo sarja ole.

- Siinä tuli muutama häviö. Pelillisesti olemme olleet ihan hyviä, siinä oli ehkä pari peliä. Vaikka voitimme Interin, niin se ei ollut ehkä pelillisesti niin hyvä. Haka-peli oli toinen. Hävisimme himassa Oulunkylässä 3-0, niin sekin oli pelillisesti vähän heikko. Mutta muuten positiivinen alkukausi ollut ja muutenkin hyvä pöhinä ollut seuran ympärillä, Ojala pohdiskelee Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Gnistan aloitti kautensa hienosti kotiyleisönsä edessä kaatamalla FC Interin täyden kotiyleisön edessä.

- Se oli hieno matsi ja tunnelma. Ehkä se vähän yllätti meidät kaikki, että kuinka iso kiinnostus siellä alueella on seuraa kohtaan. Se oli makeeta ja mentiin vielä voittamaan se peli, niin se oli siistiä just se junnukatsomo, mikä siellä on. On pitänyt joka pelissä hyvää meininkiä yllä. Ja omat fanit muutenkin. Se on kyllä ollut tosi siistiä nähdä. Kyllä se eka peli oli sillain, että hitto, tästä tulee siisti kausi. Jatketaan tätä samaa meininkiä.

Ojala on ollut kohtuullisen tyytyväinen myös omiin edesottamuksiinsa.

- Omat esitykset ovat sujuneet mielestäni hyvin. Aika tasaista suorittamista. Mitä multa ehkä odotetaankin, että taso pysyy ja on stabiili puolustuksessa. Vaikka olemme päästäneet aika paljon maaleja, niin meidän puolustuslinja on pelannut aika hyvin loppupeleissä. Mielestä olemme olleet aika stabiileja.

- Totta kai jotain virheitä on tullut yksittäisille pelaajille. Niitä tulee aina, mutta niitä tilanteita on tullut aika paljon sinne meidän boksiin ja puolustuskolmannekselle, mutta olemme saaneet aika hyvin hoidettua niitä. Jugin (Jukka Raitala) kanssa on aika kiva topparina pelata, kun tasan tarkkaan tietää, mitä hän tekee ja hän tietää, mitä minä teen. Se on aika selkeää.

Ojalan ajatuksia kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista. Lähetyksessä vierailee myös Mehmet Hetemaj.

Gnistan on tositoimissa seuraavan kerran sunnuntaina isännöidessään KuPS:aa. Kello 16.00 alkava ottelu on samalla myös Ruudun viikon studio-ottelu.

Lisää uutisia