AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2024

Mehmet Hetemaj hekumoi perjantain huippuotteluita – ”En malta odottaa”

Mehmet Hetemaj hekumoi perjantain huippuotteluita – ”En malta odottaa”

Ilves isännöi perjantaina FC Hakaa. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigan kierros pyörähtää käyntiin perjantaina neljällä ottelulla. Ruudun asiantuntijana toimiva Mehmet Hetemaj nostaa perjantailta esiin erityisesti kaksi huippukamppailua.

Perjantai käynnistyy heti Veikkausliigan kärkiottelulla, kun kärkikaksikko HJK ja VPS iskevät yhteen Helsingissä.

- HJK:sta on paljon puhuttu ja jokainen on nähnyt ne samat asiat, että siinä on vielä paljon tekemistä kaikissa osa-alueissa. Tuntuu, että se korkea blokki ei ole toiminut, pelaajat eivät ole aktiivisia prässäämään, ei oikein tiedä, mitä pitäisi siellä kentällä tehdä. Siltä se on näyttänyt ulospäin.

- Voi olla, että he tietävät, mutta vastustajat ovat vaan pystyneet eliminoimaan niitä asioita. Mutta enemmän se näyttää siltä, että infoa on hirveästi pelaajien pään sisällä ja he eivät ole vielä sisäistäneet sitä. Voi olla, että jossain vaiheessa he sisäistävät ja se paranee se peli, mutta tällä hetkellä näyttää aika huolestuttavalta. EIF:iä vastaan siinä oli ensimmäisellä puoliajalla paikkoja, mutta Interiä vastaan he eivät olisi ansainneet pistettä siitä tai kolmea. Kaikki kiitos Jesse Östille, joka otti torjuntoja monta, Hetemaj analysoi HJK:n alkukauden edesottamuksia Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Taas VPS, niin aika valitettavaa heidän kannaltaan, että oli tuollaiset sääolosuhteet Kuopiossa, jossa tuuli hirveästi. Ei ollut ihan helppo pelata. Katsoin sen pelin ja mietin, että aika vaikea tehdä itsekään studiota varten KuPS:n pelistä mitään analyysia, koska se oli aika sekavaa. Ymmärrän, että kun tuulee noin paljon, niin ei ole helppoa. Siellä välillä tulee lunta, räntää ja välillä paistaa aurinko.

- Mutta Vepsun 22 ottelun tappioton putki, niin ensimmäisen kerran näiden 22 ottelua aikana he joutuivat tappiolle, että vaikuttiko se niin pahasti siihen? Mutta ei Vepsu huonosti pelannut. KuPS:n hyvyyttä tietysti ja nämä sääolosuhteet oli molemmille, mutta kyllä se tietyllä tavalla siihen Vepsun tyyliin pelata, niin se oli jopa haasteellisempi heille.

Perjantai-illan päättää mielenkiintoinen Pirkanmaan derby, kun Ilves isännöi Hakaa. Hetemaj odottaa ottelua jo vesi kielellä.

- En malta odottaa itsekään, että pääsen näkemään. Kaksi joukkuetta, jotka ovat mielestäni kehittäneet peliään koko ajan. Ja se on näkynyt myös pisteiden valossa viime aikoina. Ei ole varmaan hetkeen pelattu Pirkanmaan derbyä, että Hakalla on voitolla jopa mahdollisuus voitolla nousta hetkeksi kärkeen Veikkausliigassa. Ei ole hetkeen tällaista Pirkanmaan derbyä nähty. Harmillisesti nyt Popovitch on pelikiellossa, Popovitch ja Arifi ovat pelanneet todella hyvin yhteen siinä keskikentällä. Mutta todella mielenkiintoinen, enkä malta odottaa, että se peli alkaa.

Veikkausliigan tilanne on sarjakärjen osalta erittäin mielenkiintoinen, sillä kuuden kärki mahtuu kolmen pisteen sisään. Hetemaj pitää sarjan asetelmia herkullisina.

- Jonkinlainen otanta nyt voidaan tehdä ja tulee sellainen fiilis itselle näiden otteluiden jälkeen, että tasainen tulee olemaan. Luulen, että tuo kuusi joukkuetta tulevat kamppailemaan tosissaan mestaruudesta ja europaikoista. Ristiin tullaan pelaamaan enemmän kuin viime vuonna ja ei tule olemaan selkeää kahta joukkuetta. Tämä on meille katsojille ilonaihe, että me halutaan draamaa, me halutaan nähdä hyviä otteluita, missä on merkitystä. Tämä on enemmän kuin tervetullut, Hetemaj hehkuttaa.

Hetemaj'n ajatuksia on kuultavissa lisää uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Hetemaj nähdään myös sunnuntaina Ruudun studiossa asiantuntijana, jossa suurennuslasin alla on Gnistanin ja KuPS:n välinen ottelu. Ottelu alkaa kello 16.00 ja studio-osuus 15.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia