AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2024

"Supertärkeä voitto" - Jussi Nuorela näki EIF-voiton irronneen vaikeimman kautta

"Supertärkeä voitto" - Jussi Nuorela näki EIF-voiton irronneen vaikeimman kautta

VPS juhli lopulta sunnuntain ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS haki sunnuntaina voiton Tammisaaresta melkoisen taistelun jälkeen EIF:n kaaduttua lopulta lukemin 1-2.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näki runsaasti kehityskohteita Vepsun pelissä, ja totesi etenkin pallollisen pelin toteuttamisen olleen haastavaa Raidalle Tammisaaressa.

- Tiukka taistelu takana. EIF teki ottelusta niin tiukan kuin osasimme odottaakin. Lähes koko ottelun ajan pelistämme puuttui määrätyn lainen laatu varsinkin pallollisessa pelaamisessamme. Mitään hätää meillä ei olisi pitänyt olla, koska kontrolloimme peliä hallitusti pitkiä jaksoja, mutta emme saaneet luotua tarpeeksi hyviä paikkoja. Laatu puuttui myös viimeisissä syötöissä.

- Kotijoukkue sai todella paljon erikoistilanteita, ja meidän olisi pitänyt puolustaa tilanteita paremmin. Olimme erikoistilanteissa tänään yllättävän isoissa vaikeuksissa, ja muutaman kerran kotijoukkueen maali oli lähellä. EIF:n maali tuli harmittavaan aikaan, sillä meillä oli mielestäni peli hyvin kontrollissa. Koska erikoistilanteita tuli paljon, jossain vaiheessa herpaantuminen oli tuloillaan, ja valitettavasti puolustimme tilanteen erittäin huonosti. Se oli iso miinus, Nuorela toteaa.

Haasteista huolimatta Nuorela on tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen. VPS-luotsin mukaan voitto Tammisaaressa ruokkii joukkueen itseluottamusta tulevia pelejä varten.

- Oli tärkeää, että saimme tasoituksen pikaisesti tehtyä, ettei EIF päässyt nauttimaan maalinjälkeisestä hurmoksestaan. Rangaistuspotkuja tuli kolme, ja mielestämme kaikki kolme olivat päivän selviä. Oli harmi, ettemme tehneet kolmannesta maalia, sillä teimme sen seurauksena pelin meille hankalaksi, ja jouduimme jännittämään peliä loppuun asti.

- Todella tärkeä voitto, itseasiassa jopa super tärkeä. Hankalassa paikassa 1-0 tappioasemasta voittoon nouseminen suhteellisen heikolla pelillä kertoo määrätystä tasostamme, ja pitkässä juoksussa juuri tällaisia otteluita on voitettava. Kolme pistettä antaa meille loistavat lähtökohdat tuleviin peleihin, ja olemme siihen todella tyytyväisiä, Nuorela summaa

Lisää uutisia