AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 8.6.2024

"Tarvitsimme nimenomaan tällaista voittoa" - Toni Korkeakunnas iloitsi HJK:n esityksestä

"Tarvitsimme nimenomaan tällaista voittoa" - Toni Korkeakunnas iloitsi HJK:n esityksestä

HJK juhli voittoa kannattajiensa edessä. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Töölössä nähtiin Metallican säestämä tapahtumarikas Veikkausliigaottelu, joka kääntyi toisella jaksolla HJK:lle ja 4-1-voitoksi SJK:sta.

Voiton takuumiehenä toimi vaihdosta kentälle tullut Luke Plange hattutempulla.

– Me tarvitsimme tätä voittoa, ja nimenomaan tällaista voittoa. Tämä tekee joukkueelle tosi hyvää, ja tällaisia hetkiä tarvitaan, jotka luovat uskoa seuraaviin vaikeisiin hetkiin. Saatiin kotiyleisö taas liekkeihin ja meidän taaksemme. Yhdessä tätä tehdään, ja yhdessä välillä vähän kärsitään. Tosi tärkeä voitto, sanaili HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Ilta kuitenkin alkoi HJK:n kannalta heikosti SJK:n siirtyessä jo neljännellä minuutilla johtoon. Fallou Ddiay nikkasi vieraat johtoon kulmapotkusta. Nopeasti takaiskun jälkeen isännät kuitenkin otti pelin haltuunsa.

– Aloitimme todella huonosti ja heikosti. Oltiin unessa alku, ja taas päästettiin vähän löysä maali erikoistilanteessa. Sitten joukkue ryhdistäytyi, ja mielestäni pelattiin aika hyvin maalin jälkeen. Ekalla puoliajalla oli paljon hyvää meidän tekemisessämme. Saatiin tosi paljon painetta ja olisiko ollut 7–8 kulmaa (toim. huom. 10). Pystyttiin pitämään vastustaja heidän puolikkaallansa, ja saatiin vastaprässillä voitettua palloja takaisin, kommentoi Korkeakunnas ensimmäistä jaksoa.

Jälkimmäisellä nelivitosella nähtiin Luke Plange -show. Sitä ennen SJK-hyökkääjä Rasmus Karjalaisella oli kaksi paikkaa viedä vieraat johtoon, niissä kuitenkaan onnistumatta. Olusanyan tilalle vaihdettu Plange sen sijaan onnistui omissa paikoissaan.

– Onnistujia oli paljon. Michael Boamah pelasi toisen pelinsä ja on osoittanut, että pystyy pelaamaan tällä tasolla todella hyvin. Saatiin taas uusi nuorehko pelaaja debytoimaan HJK:ssa liigassa (Nils Svensson).

- Olin myös ilahtunut, että alkoi näkymään merkkejä siitä, miksi Hans Sarpei on pelannut myös Bundesliigassa. Hänen kanssaan on keskusteltu, ja nyt oli hyvää energiaa, totesi Korkeakunnas nostaen muutaman pelaajan Plangen lisäksi esille.

Lisää uutisia