AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 25.6.2024

FC Hakan Siira tietää cupin merkityksen koskilaisille - ”Se on iso asia täällä”

FC Hakan Siira tietää cupin merkityksen koskilaisille - ”Se on iso asia täällä”

Tuure Siira on kertaalleen voittanut Suomen Cupin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan cup-taival jatkuu tiistaina, kun se isännöi Ykkösliigassa pelaavaa PK-35:ttä. Toista kauttaan Hakassa pelaava Tuure Siira tiedostaa cupin merkityksen Hakalle ja koskilaisille.

Siira on urallaan kertaalleen päässyt juhlimaan Suomen Cupin voittoa, kun hän pääsi nostamaan Antero Nymanin nimeä kantavaa pokaalia Ilveksen kanssa vuonna 2019.

- Cupin voitto on älyttömän hieno kokemus. Olen päässyt voittamaan sen kerran eikä kukaan voi viedä sitä pois, Siira muistelee Hakan sivuilla.

Siira tiedostaa Hakan historian Suomen Cupissa ja tietää mitä se seuralle ja koskilaisille merkitsee.

- Tainion Teemu teki sen heti selväksi, kun tulin tänne, että se on iso asia täällä. Samalla se on paras reitti Eurooppaan. Se on erittäin tärkeä kilpailu.

Siira lupasi pitää huolen myös siitä, että joukkueen uudet tulokkaat tietävät kuinka tärkeästä asiasta on kyse.

- Aion treeneissä laittaa äijien mieleen kuinka iso juttu se on. En tiedä tietävätkö kaikki näitä Hakan cup-perinteitä.

Haka saa tiistaina kuudennen kierroksen ottelussa vastaansa PK-35:n, jossa on Hakalle tuttuja nimiä muun muassa Eero Markkasen ja Xhevdet Gelan muodossa.

- Sen tiedän, että siellä on Real Madridin entinen pelaaja Markkasen Eero, mutta muuten joukkue ei ole hirveän tuttu. Ei sillä ole väliä ketä siellä pelaa, vaan selkeä tavoite on mennä eteenpäin.

Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu FC Haka - PK-35 tiistaina 25.6. kello 18.00 Tehtaan kentällä. Kaikki Suomen Cupin 6. kierroksen ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia